Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και Πολιτικές Απασχόλησης

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, που ιδρύθηκε το 1957, είναι το κύριο οικονομικό εργαλείο της ΕΕ για την επένδυση στον άνθρωπο. Στηρίζει τις πολιτικές απασχόλησης και βοηθά τα άτομα να ενισχύσουν την εκπαίδευση και τις δεξιότητές τους με στόχο την βελτίωση των προοπτικών επαγγελματικής αποκατάστασης. Τα κράτη-μέλη και οι περιφέρειες σχεδιάζουν ειδικά Προγράμματα μέσω της στήριξης του ΕΚΤ, με στόχο να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της εξειδικευμένης εθνικής τους πραγματικότητας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της απασχόλησης στην ΕΕ. Ενισχύει τα κράτη-μέλη προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ανταγωνιστικότερου και ποιοτικότερου Ευρωπαϊκού εργατικού δυναμικού καθώς και επιχειρήσεων εν μέσω νέων διεθνών προκλήσεων στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Εν συντομία:

  • Η Χρηματοδότηση διαχέεται σε όλα τα κράτη-μέλη και τις περιφέρειες, και ειδικότερα σε αυτές που είναι λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομικά.
  • Αποτελεί ένα στοιχείο-κλειδί της Στρατηγικής της ΕΕ για την Εργασία και Ανάπτυξη που στοχεύει στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της ΕΕ, με την οικοδόμηση περισσότερων δεξιοτήτων και επαγγελματικών προοπτικών.
  • Κατά την Προγραμματική Περίοδο 2007-2013 περίπου €75 δις θα διανεμηθούν στα κράτη-μέλη της ΕΕ και των περιφερειών ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του ΕΚΤ.
Διαβάστε Επίσης  Νέο μέσο ανάκαμψης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!