Ντούνης Ανδρέας
Οι στόχοι της πολιτικής αυτής είναι: πρώτον – η εξισορροπημένη εισοδηματική ανάπτυξη με ιδιαίτερη μνεία στην κατάσταση των οικογενειών με παιδιά που λαμβάνουν το ελάχιστο εισόδημα και δεύτερον – η αγοραστική δύναμη των οικογενειών με παιδιά που λαμβάνουν το ελάχιστο εισόδημα σε σχέση με τις άλλες ομάδες.
Η γενική πολιτική της Ολλανδικής Κυβέρνησης σχετικά με την αγοραστική δύναμη είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μία εξισσοροπημένη ανάπτυξη των εισοδημάτων. Έτσι, κατά την διάρκεια των θερινών τμημάτων του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, το βάρος της πολιτικής μοιράστηκε εξίσου στις διάφορες εισοδηματικές ομάδες.
Στις ευάλωτες εισοδηματικά ομάδες, όπως οι οικογένειες με παιδιά που λαμβάνουν το ελάχιστο εισόδημα, δόθηκε η μεγαλύτερη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα και η αγοραστική τους δύναμη αυξήθηκε γρηγορότερα από ότι οι άλλες εισοδηματικές ομάδες την χρονική περίοδο 2000-2006.
Η Ολλανδική Κυβέρνηση έχει επίσης ανακοινώσει ορισμένες πολιτικές προτάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοραστικής δύναμης των οικογενειών με παιδιά που λαμβάνουν το ελάχιστο εισόδημα. Αυτές περιλαμβάνουν την αύξηση που ίσχυσε το 2007 στο επίδομα τέκνων και την σύσταση της φορολογικής απαλλαγής των οικογενειών με παιδιά, που απευθύνεται στις οικογένειες με παιδιά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα καθώς δεν έχουν αρκετό εισόδημα ώστε να ανταποκριθούν στις φορολογικές επιβαρύνσεις.
Επιπρόσθετα με την γενική πολιτική του Ολλανδικού κράτους, οι Δήμοι της Ολλανδίας έχουν την δυνατότητα να επιδιώξουν μία εξατομικευμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση της φτώχειας διαμέσου της τοπικής πολιτικής. Μία εξατομικευμένη προσέγγιση είναι ιδιαιτέρως σημαντική επειδή ενθαρρύνει την απευθείας επαφή με τον πολίτη. Τα τοπικά μέτρα για τις ευάλωτες εισοδηματικά ομάδες με παιδιά περιλαμβάνουν χρηματικά επιδόματα για την χρηματοδότηση των σχολικών διδάκτρων και εκστρατείες για την προώθηση της υγείας
Πηγή: Αναφορά της Εθνικής Στρατηγικής για την Κοινωνική Προστασία και την Κοινωνική Ενσωμάτωση στην Ολλανδία για τα έτη 2006-2008.
socialpolicy.gr
Discover more from socialpolicy.gr
Subscribe to get the latest posts sent to your email.