Δόκτωρ Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ

Ελένη Τομπέα

Δόκτωρ Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (Martin Luther King): Ο άνθρωπος που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των μαύρων της Αμερικής.

Δεν είχε σημασία έαν ήταν έγχρωμος ή Αμερικανός. Η σπουδαιότητα της αποστολής που είχε θέσει ο ίδιος στον εαυτό του ξεπερνά τέτοιες σκέψεις.

Ο πάστορας Κίνγκ αγωνίστηκε για την εξάλειψη των αδικιών και ρατσιστικών αντιλήψεων. Αντιλήψεις που δυστυχώς συνεχίζουν να υπάρχουν και να εκκολάπτονται στις κοινωνίες του κόσμου.

Οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης και η εκμετάλλευση που αντιμετώπιζαν οι μαύροι της Αμερικής δεν διαφέρουν σε τίποτα με τις συνθήκες και την αντιμετώπιση που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι ανα τον κόσμο. Τότε ήταν το χρώμα του δέρματος, τώρα είναι είτε η χώρα καταγωγής είτε απλά η εκμετάλλευση ανήμπορων και φτωχών εργατικών χεριών.

Ο κύριος Μάρτιν Λ. Κίνγκ υπήρξε η φωνή των καταπιεσμένων και το χέρι που έδειξε σοφά πως δεν υπάρχουν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας.

Η Αμερική υπήρξε εγκληματική απέναντι στους μαύρους πολίτες της και ο Κίνγκ, πάντα οπαδός της φιλοσοφίας της μη βίας του Γκάντι, μπόρεσε να αφυπνίσει τη “μαύρη δύναμη” στο να διεκδικήσει ίση μεταχείριση και δυνατότητες εξέλιξης όσoν αφορά στο επαγγελματικό και μορφωτικό επίπεδο.

Υπήρξε ένας άριστος ρήτορας, που η ψυχή του και όλο του το είναι ενάντια στην αδικία, φώναζαν μέσα απο τα λόγια του.

Δυστυχώς όμως η ιστορία έδειξε για άλλη μια φορά το ίδιο σκληρό και αμείλικτο προσωπό της, όπως έκανε πάντα με τους ανθρώπους που έστηναν το ανάστημα τους σε όποιο κατεστημένο και προσπαθούσαν να αλλάξουν τον κόσμο κάνοντας τον δικαιότερο.

Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ είναι μια απόδειξη πως η ζωή, έτσι όπως κάποιοι θέλουν να είναι και να την κινούν, δεν πρέπει να είναι ίση, δεν πρέπει να έχει ανθρωπιά. Η ζωή για κάποιους προστάζει εχθρούς και όχι συνανθρώπους. Προστάζει κέρδος και όχι παγκόσμια ισορροπία.

Ακόμη όμως και αν είναι έτσι, θα υπάρχει πάντα κάποιος που θα θελήσει να δείξει το σωστό δρόμο ακόμη και αν δεν αφήσουν τον ίδιο να κάνει ένα βήμα παραπάνω.

wchimes.blogspot.gr

 

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Ποινική δίωξη για παράνομη είσοδο ασκήθηκε σε όλους τους αιτούντες άσυλο που έφτασαν στη Λέσβο τον Μάρτιο του 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!