Γιατροί του Κόσμου: “Αρνούμαστε να τρομάξουμε”

Ανακοίνωση Γιατρών του Κόσμου:

“Παρουσία της Χρυσής Αυγής στο Πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2013, στις 12μμ, τριάντα περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής (στα πλαίσια πιθανόν γενικότερης κινητοποίησης τους) διαδήλωσαν για λίγο έξω από το πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα φωνάζοντας στοχευμένα, τα γνωστά ρατσιστικά συνθήματα μίσους. Το πολυιατρείο εκείνη την ώρα περιέθαλπε περισσότερους από 40 ασθενείς φτωχούς και ανασφάλιστους, Έλληνες και μετανάστες.

Οι Γιατροί του Κόσμου θεωρούμε επιθετική και προκλητική κίνηση εκφοβισμού την ενέργεια της Χρυσής Αυγής που στρέφεται ευθέως κατά των ασθενών αλλά και των εθελοντών μας. Οι Γιατροί του Κόσμου πιστοί στην αρχή της κοινωνικής αλληλεγγύης και την δέσμευσή τους στον όρκο του Ιπποκράτη, συνεχίζουν να περιθάλπτουν ανθρώπους χωρίς διακρίσεις ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Δηλώνουμε πως αρνούμαστε να «τρομάξουμε» και θα συνεχίσουμε αμετακίνητοι να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην υγεία, όπου υπάρχουν άνθρωποι. Θεωρούμε – και για αυτό θα ενημερώσουμε και τις αρμόδιες αρχές- πως στο εξής για οτιδήποτε συμβεί στα Πολυιατρεία μας , την ηθική ευθύνη θα φέρει η Χρυσή Αυγή.

Καλούμε τους Έλληνες που συμμερίζονται τις ίδιες αρχές αλληλεγγύης με εμάς να στηρίζουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας.»

 

Διαβάστε Επίσης  Απαιτείται άμεση δράση: εξασφάλιση αξιοπρεπούς στέγασης για τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες που διέμεναν προηγουμένως στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας

Be the first to comment on "Γιατροί του Κόσμου: “Αρνούμαστε να τρομάξουμε”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!