Ειδικοί σταθμοί εργασίας για ΑμεΑ απο το Ίδρυμα Ευγενίδου

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου (12.00-16.00), το Ίδρυμα Ευγενίδου οργανώνει παρουσίαση των νέων εγκαταστάσεων στη Βιβλιοθήκη του, που αφορά ειδικούς σταθμούς εργασίας για ΑμεΑ.

Ο εξοπλισμός εξειδικευμένης τεχνολογίας που προμηθεύτηκε το ίδρυμα, επιτρέπει σε άτομα με περιορισμένη όραση ή κινητικότητα (κυρίως στα άνω άκρα ή τετραπληγία), καθώς και σε άτομα με εντυποαναπηρία (π.χ. δυσλεξία) να έχουν πρόσβαση στις συλλογές της Βιβλιοθήκης και στο Διαδίκτυο. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης σε συνεργασία με τον καθηγητή του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιο Κουρουπέτρογλου, ενημερώθηκε μέσα απο ειδικό σεμινάριο για τη χρήση των σταθμών εργασίας.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου εκτός απο την παρουσίαση των νέων αυτών υπηρεσιών που προσφέρει στα άτομα με αναπηρίες, πρωτοπορεί και με την «Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη». Πρόκειται για ανθρώπους με αναπηρία που θα επιτελούν τη λειτουργία ενός βιβλίου. Κατά τη διάρκεια της «ανάγνωσης», που θα διαρκεί 30 λεπτά, οι αναγνώστες θα μπορούν να θέσουν ερωτήματα, ώστε να αποκομίσουν τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την αναπηρία. Σκοπός της “Ανθρώπινης Βιβλιοθήκης” είναι η καλύτερη κατανόηση της αναπηρίας και η άρση των πιθανών στερεοτύπων και των προκαταλήψεων.

Πληροφορίες:  Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Ευγενίδου: 210 9469631 – 632 (Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-20:00, Σάββατο 08:30-15:30).

eugenfound.edu.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» των λουλουδιών και της συμφιλίωσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!