Μαζικές διαδηλώσεις κατά της σεξουαλικής βίας στο Κάιρο

Αιγύπτιοι διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους και πάλι την Τρίτη απαιτώντας τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας, σε μια εκστρατεία κατά των επανειλημμένων επιθέσεων στο κέντρο του Καΐρου.

“Η Φωνή μιας γυναίκας είναι επανάσταση», φώναζαν οι διαδηλωτές – τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες-, κρατώντας σημαίες που απεικόνιζαν γυναίκες -σύμβολα της Αιγύπτου. Η διαμαρτυρία της Τρίτης είναι η τελευταία μίας σειράς δράσεων με μαζικό αίτημα να λάβει τέλος η κουλτούρα της ατιμωρησίας, έπειτα από τις οδυνηρές αναφορές ομαδικών σεξουαλικών επιθέσεων εντός και γύρω από την πλατεία Ταχρίρ.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις αποτελούσαν πάντα μία “πληγή” για την κοινωνία της Αιγύπτου, αλλά  η βίαιη φύση και η συχνότητα των πρόσφατων επιθέσεων σήμανε τον κώδωνα του κινδύνου.

Μέλη του Συμβουλίου Shura του Αιγιπτιακού κοινοβουλίου επιρρίπτουν απροκάλυπτα ευθύνες στα ίδια τα θύματα των επιθέσεων, εξοργίζοντας τους διαδηλωτές.

Η συστηματικότητα των επιθέσεων καθώς και τα εντεινόμενα περιστατικά σεξουαλικής βίας καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της μετατόπισης από τον πολιτικά ορθό λόγο της “σεξουαλικής παρενόχλησης” στην θλιβερή πραγματικότητα σεξουαλικών επιθέσεων, αναφέρουν μέλη οργανώσεων υπερ των δικαιωμάτων των γυναικών.

rawstory.com

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Trafficking 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!