Οι Ισπανοί πολίτες απαιτούν την κατάργηση των εξώσεων

Με μαζικές διαδηλώσεις μηνών, στη Μαρδίτη αλλά και σε πενήντα ακόμα πόλεις της Ισπανίας και με την πρωτοβουλία των ίδιων των πολιτών “Πλατφόρμα Θυμάτων των Εξώσεων”, οι Ισπανοί απαιτούν απο την κυβέρνηση να ψηφίσει νόμο που να καταργεί τις εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών ακινήτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβάσαμε στο news247.gr, η οικονομική κρίση που έχει πλήξει την χώρα του ευρωπαϊκού νότου, οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς “έξω” απο τα σπίτια τους. Σαν ντόμινο ακολούθησε η αύξηση της ανεργίας με ποσοστά άνω του 26%, με τους ιδιοκτήτες ακινήτων να αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια και τις υποθήκες τους, ενώ παράλληλα να βλέπουν να μειώνεται και η αξία των ακινήτων τους λόγω της κατάρρευσης της αγοράς.

Η “Πλατφόρμα Θυμάτων των Εξώσεων” παρουσίασε στη Βουλή μια λαϊκή νομοθετική πρόταση, με την οποία τροποποιείται ο μέχρι τώρα ισχύον νόμος (μια τράπεζα ενάγει ιδιοκτήτες στα δικαστήρια και προχωρεί στην έξωσή τους εάν δεν πληρώνουν τα δάνειά τους) σταματώντας τις εξώσεις των ιδιοκτητών και παραγράφοντας ένα μέρος ή ακόμα και το σύνολο  του χρέους τους σε περίπτωση που αυτοί έχουν χρεοκοπήσει.

Η πρωτοβουλία αυτή των Ισπανών πολιτών άσκησε σημαντική πίεση στην κυβέρνηση της χωράς,  καθώς οι υπογραφές που συγκέντρωσε (πάνω από 1,4 εκατ. υπογραφές) ξεπέρασαν κατά πολύ τον αριθμό που απαιτείται ( 500.000) για να κατατεθεί ένα νομοσχέδιο από πολίτες ενώπιον του κοινοβουλίου.

Οι βουλευτές της Κυβέρνησης συμφώνησαν να  ξεκινήσουν διάλογο σχετικά με τις εξώσεις των ιδιοκτητών, αφού το πάγωμα των εξώσεων για δυο χρόνια που είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο η Ισπανική Ένωση Τραπεζών δεν έλυσε το πρόβλημα.

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Έκθεση της Επιτροπής: Η φύση της Ευρώπης απειλείται καθώς ο κόσμος καταγράφει το χειρότερο έτος όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές

Be the first to comment on "Οι Ισπανοί πολίτες απαιτούν την κατάργηση των εξώσεων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!