Ελληνική Διάκριση με την ταινία Counting Happiness

Το Counting Happiness, η πρώτη ταινία μικρού μήκους της Βενετίας Ευριπιώτου απέσπασε το πρώτο βραβείο των κριτών (Grand Jury Award) στο Διεθνές Φεστιβάλ του Καναδά, Canada International Film Festival 2013.

Η Βενετία Ευριπιώτου υπογράφει και το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας,  μια ανεξάρτητη ελληνο-ινδική συμπαραγωγή. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στον έτερο Έλληνα συντελεστή της, τον  συνθέτη Γιώργο Μαγουλά, ο οποίος την έντυσε με εξαιρετική μουσική.

Οι διακρίσεις του Counting Happiness δεν σταματούν μόνο στο φεστιβάλ του Καναδά. Στην παγκόσμια πρεμιέρα της, η ταινία απέσπασε το βραβείο της Δημοφιλέστερης Ταινίας του Κοινού του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη και μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί και η επίσημη υποψηφιότητά της για τρία βραβεία στο διεθνές φεστιβάλ της Μαδρίτης (Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους και Μοντάζ).

Το Counting Happiness είναι η ιστορία ενός πεντάχρονου αγοριού που ζει μόνο τους στους δρόμους του Δελχί πουλώντας κουρδιστά κοτοπουλάκια. Ο μικρός Χασάν οδηγούμενος από την πεποίθηση πως κάποιο μυστηριώδες μυστικό κρύβεται πίσω από τον αριθμό πέντε, όσα είναι και τα γράμματα του ονόματός του, αναζητά την ευτυχία. Πάντα χαμογελαστός και αποφασισμένος, δεν αργεί να βρει το κλειδί της ευτυχίας, που δεν είναι άλλο από αυτό που ο Αριστοτέλης είχε συμπυκνώσει σε μία σοφή φράση: «Η ευτυχία βρίσκεται μέσα μας».

 

Διαβάστε Επίσης  Μ.Α.Σ.Κ.Α. - Μην Αφήνεις Συναισθήματα Και σκέψεις Απροστάτευτα | Βίντεο από τον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενών του ΠΕΣΟΨΥ

Be the first to comment on "Ελληνική Διάκριση με την ταινία Counting Happiness"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!