Ο.Ο.Σ.Α: Αυξάνονται οι δανειακές ανάγκες των χωρών

Οι ακαθάριστες ανάγκες δανεισμού των κυβερνήσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α) αναμένεται να αυξηθούν ελαφρώς στα 10,9 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο έτος 2013, ποσό που είναι υψηλότερο ακόμη και από το επίπεδο των 10,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2012, σύμφωνα με νέα Έκθεση του διεθνούς οργανισμού.

Τα αποτελέσματα της Έκθεσης του Οργανισμού The OECD Sovereign Borrowing Outlook 2013 δείχνουν ότι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης θα συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στις κυβερνήσεις εντός του 2013.  Πάντως η έκθεση υποδεικνύει ότι οποιοεσδήποτε πιθανές νέες υποβαθμίσεις οικονομιών των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α θα πρέπει να τίθενται υπό αυστηρή αξιολόγηση, και να μην  λαμβάνονται υπόψιν δίχως κριτική.

Το έλλειμμα των γενικών κυβερνήσεων των χωρών του O.O.Σ.Α ως σύνολο υπολογίζεται ότι έφθασε στα επίπεδα του 5,5% επί του Α.Ε.Π. το 2012, ισοδύναμο με περίπου 2,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.. Αναμένεται ότι θα μειωθεί στο ποσοστό του 4,6% επί του Α.Ε.Π. το 2013, που ισοδυναμεί με περίπου 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.  Τα χρέη των κυβερνήσεων ως προς το Α.Ε.Π. στο σύνολο των χωρών-μελών του διεθνούς οργανισμού αναμένεται να αυξηθούν ή να παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα.

Το χρέος των γενικών κυβερνήσεων ως προς το Α.Ε.Π αναμένεται να φθάσει στο ποσοστό του 111,4% το 2013 στο σύνολο των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α.

oecd.org

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Το 1 τοις εκατό της ανθρωπότητας έχει ξεριζωθεί: Έκθεση Παγκόσμιες Τάσεις της Ύπατης Αρμοστείας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!