Έκθεση Step2Freedom – Τέχνη Ενάντια στη Σύγχρονη Δουλεία

έκθεση step2freedom, Βρυσάκι, socialpolicy.gr

Tο Βρυσάκι (Βρυσακίου 17,Πλάκα) Χώρος Τέχνης και Δράσης  σε συνεργασία με την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το «NO Project», θα παρουσιάζει για 5 μέρες ακόμα (μέχρι τις 30 Απριλίου) την έκθεση Step2Freedom, στο πλαίσιο της οποίας προβάλλονται έργα τέχνης που δημιουργήθηκαν από μαθητές απ’ όλη την Αττική, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν γύρω από το θέμα της σύγχρονης δουλείας και του ανθρώπινου εμπορίου.

Το Step2Freedom είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς εκπαιδευτικών εργαστηρίων που διεξήχθησαν από την ιδρύτρια του «NO Project», σε συνεργασία με συμβούλους της Αγγλικής γλώσσας, δασκάλους και μαθητές από δέκα δημόσια σχολεία. Τα εργαστήρια είχαν σκοπό την  ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σύγχρονη δουλεία και το ανθρώπινο εμπόριο. Μέσα από τη χρήση κατάλληλης γλώσσας καθώς και άλλων μορφών τέχνης, βίντεο και γραπτού υλικού, οι μαθητές έμαθαν για την εμπορία ανθρώπων και τις διάφορες μορφές της στην κοινωνία. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, και με την υποστήριξη και καθοδήγηση των καθηγητών τους, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης και να εκφράσουν τα συναισθήματά και τις σκέψεις τους σχετικά με την εμπορία ανθρώπων.

Στην έκθεση περιλαμβάνονται περισσότερα από 55 έργα από περίπου 40 μαθητές, ηλικίας 15 έως 18:  εικαστικά έργα, βίντεο, ποίηση, ιστορίες, δοκίμια, μουσική και χορό.

Έως και Τρίτη 30 Απριλίου.

Καθημερινά:11.00πμ- 20.00μμ

Πληροφορίες: 210 3210 179 

Είσοδος Ελεύθερη

 

vryssaki.gr

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο της Γ.Γ.Ο.Π.Ι.Φ. για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών 2020

Be the first to comment on "Έκθεση Step2Freedom – Τέχνη Ενάντια στη Σύγχρονη Δουλεία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!