Απονομή των 97ων Βραβείων Πούλιτζερ

 
PulitzerPrize 2013, socialpolicy.gr, jpg
 

Τα βραβεία Πούλιτζερ απονέμονται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια και θεωρούνται η υψηλότερη διάκριση στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Κάθε βραβείο συνοδεύεται από το ποσό των 10.000 δολαρίων.

βραβείο πούλιντζερ 2013, socialpolicy.grjpgΤο βραβείο Πούλιτζερ Πεζογραφίας απέσπασε το βιβλίο Orphan Master’s Son του Άνταμ Τζόνσον, μυθιστόρημα για την ζωή στην Βόρεια Κορέα μέσα απο τη ζωή ενός ήρωα στρατιώτη ενώ το  βραβείο Βιογραφίας δόθηκε στο έργο του Τομ Ρέις The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo. The Black Count, socialpolicy.gr, βραβείο πουλιντζερ,jpg

Βραβεία Δημοσιογραφικής έρευνας, Επεξηγηματικού και Διεθνούς ρεπορτάζ και αρθρογραφίας δώθηκαν στην εφημερίσα New York Times. Η έρευνα του Ντέιβιντ Μπαρμπόζα για τη διαφθορά στην Κινεζική Κυβέρνηση απέσπασε το βραβείο Διεθνούς Ρεπορτάζ. Το σκάνδαλο της Wal-Mart για την κυριάρχηση της στην Μεξικάνικη αγορά και η έρευνα του θέματος απο την New York Times απέσπασε το βραβείο της Δημοσιογραφικής έρευνας.

 Στο site InsideClimate News δόθηκε το βραβείο εσωτερικού ρεπορτάζ για τη κάλυψη της κηλίδας στον ποταμό Καλαμαζού το 2010.

Το βραβείο Έκτακτης Εϊδησης απονεμήθηκε στην εφημερίδα Denver Post για την κάλυψη της επίθεσης σε κινηματογράφο στην πόλη Ορόμα του Κολοράντο ενώ γιια την φωτογραφική κάλυψη Έκτακτης Είδησης στη Συρία τιμήθηκε το Associated Press.

Για το Κοινωνικό της Έργο τιμήθηκε και η εφημερίδα Sun Sentinel της Φλόριντα, έρευνα που σχετιζόταν με την δράση αστυνομικών εκτός υπηρεσίας, δράσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές πολιτών.

βραβείο ποίησης πούλιντζερ, socialpolicy.gr jpg

Το βραβείο Θεατρικού Εργου δόθηκε στο Disgraced του Αγιάντ Αχτάρ, το βραβείο ποίησης στο Stag’s Leap της Σάρον Ολντς και το βραβείο Μουσικής στο έργο της Κάρολιν Σο Partita for 8 Voices.

Στοιχεία απο ΑΜΠΕ

Be the first to comment on "Απονομή των 97ων Βραβείων Πούλιτζερ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!