Η οικονομική κρίση συμβάλλει στην αύξηση καρδιαγγειακών περιστατικών

Με αφορμή το 28ο Διεθνές Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και την Α’ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών την ερχόμενη εβδομάδα (9-11 Μαΐου 2013), με τη συμμετοχή κορυφαίων καρδιολόγων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδικοί επιστήμονες δήλωσαν σε συνέντευξη τύπου πως η οικονομική κρίση συμβάλλει στην αύξηση καρδιαγγειακών περιστατικών.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες,παρατηρείται αύξηση έως και 20% των καρδιαγγειακών περιστατικών στα δημόσια νοσοκομεία. Οι υπηρεσίες υγείας λόγω της οικονομικής κρίσης μειώνονται απο τη συρρίκνωση των δαπανών και παράλληλα νέα φάρμακα για καρδιαγγειακές παθήσεις δεν είναι διαθέσιμα σε Έλληνες ασθενείς. Οι συμμετοχές που καλούνται πλέον να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι είναι μεγάλες με αποτέλεσμα να περιορίζεται σημαντικά η εξάπλωση νέων και αποτελεσματικότερων θεραπειών.

Ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόδουλος Στεφανάδης, αναφέρθηκε επίσης στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της στεφανιαίας νόσου, τόσο στην διάγνωση όσο και στη θεραπεία και ο Κωνσταντίνος Τσιούφης, επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε σχετικά με την αρτηριακή πίεση «Όσοι ανήκουν σε χαμηλό κοινωνικοοικονομικό επίπεδο τείνουν να έχουν σχεδόν διπλάσια επίπεδα καθημερινό στρες και μεγαλύτερο επιπολασμό υπέρτασης». «Η υπέρταση μπορεί να λάβει σημαντικές διαστάσεις με την αύξηση των επιπέδων της ανεργίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης  Βασικά Ευρήματα Έκθεσης Παγκόσμιων Στατιστικών για την Υγεία του Π.Ο.Υ | 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!