Επίκαιρο, ελπιδοφόρο και “πρακτικό” το βιβλίο που συνυπέγραψαν οι δυο μεγάλοι Γάλλοι στοχαστές, ο γνωστός κοινωνιολόγος Edgar Morin και ο συγγραφέας Stephane Hessel, που τέμνει το δίλημμα μεταξύ παγκοσμιοποίησης και τοπικών πρωτοβουλιών για την κοινωνική ανάπτυξη.
Επίκαιρο στους δύσκολους καιρούς μου διανύουμε, πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ελπιδοφόρο μιας και παρουσιάζεται ένας δρόμος σωτηρίας, μια έξοδος απο την αβεβαιότητα και την απογοήτευση και πρακτικό αφού οι δυο φιλόσοφοι δεν μένουν στη θεωρία και στη φιλοσοφική ανάλυση, παρά προτείνουν πολιτικές λύσεις με βάση και επίκεντρο τον άνθρωπο.
Στο Δρόμο της Ελπίδας (εκδόσεις Πατάκη 2012), μεταφρασμένος απο τη Σώτη Τριανταφύλλου, το “ευ ζειν” αποκτά την πραγματική του διάσταση και ξεφεύγει απο τα γρανάζια του υλισμού. Η προσωπική ισσοροπία, η αγάπη, η αλληλεγγύη και η κοινωνική συνοχή αποτελούν κύρια στοιχεία της υγιούς φύσης του ανθρώπου, του ανθρώπου που προσδιορίζει τον εαυτό του και τον ρόλο του στην κοινωνία μέσα απο τη σχέση του με τους άλλους. Παιδεία, προσφορά και οικολογική συνείδηση τα βασικά στοιχεία προόδου για ένα καλύτερο μέλλον.
(LivresHebdo)
Μανιφέστο σκέψης και γόνιμης αντίδρασης για τους νέους όλου του κόσμου!
(L’ Express)