Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος

Σύμφωνα με απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η 31η Μαίου έχει χρηστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με το φετινή καμπάνια του ” Απαγόρευση στη διαφήμιση, προώθηση και χορηγία του καπνού”, καλεί όλες τις χώρες να απαγορεύσουν οποιασδήποτε μορφή διαφήμισης προϊόντων καπνού, την προώθηση και την χρηματοδότηση τους, ως τρόπος βοήθειας στη μειώση του αριθμού των χρηστών καπνού. Σε όλο τον κόσμο, το 78% των νέων,  ηλικίας 13-15 χρονών βρίσκονται σε συχνή έκθεση σε κάποια μορφή διαφήμισης προϊόντων καπνού, προώθησης και χορηγίας. Οι απαγορεύσεις αυτές είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση της κατανάλωσης καπνού, με χώρες που τις έχουν θεσπίσει να παρουσιάζουν μια μέση μείωση κατά  7% στην κατανάλωση καπνού.

Ο καπνός σκοτώνει σχεδόν έξι εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο, εκ των οποίων άνω των 600.000 είναι μη-καπνιστές που εκτίθενται σε παθητικό κάπνισμα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το 63% του συνόλου των θανάτων προκαλούνται από μη μεταδοτικά νοσήματα με τον καπνό να είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας κινδύνου.

World Health Organization

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Επισιτισμού και Διατροφής 2020 - Βασικά Στοιχεία

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!