Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται για δέκατη τέταρτη χρονιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα «Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών» κατά την θερινή περίοδο.

Φέτος το καλοκαίριτο πρόγραμμα της «Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών» θα πραγματοποιηθεί με το πέρας των σχολικών μαθημάτων έως και τέλος Αυγούστου 2013, σε εβδομαδιαία βάση από Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, 7.00-16.00 εκτός αργιών. Στο πλαίσιο του προγράμματος αποφασίστηκε επίσης η πρόσληψη 27 εκπαιδευτικών δίμηνης σύμβασης με τις ειδικότητες: νηπιαγωγοί, γυμναστές, φιλόλογοι, εικαστικοί, μουσικολόγοι, θεατρολόγοι, ψυχολόγοι, γυμναστές με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν όλοι οι μαθητές των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης των οποίων οι μητέρες εργάζονται, με εξαίρεση τους μαθητές με ειδικές ανάγκες και τους μαθητές πολύτεκνων ή μονογονεϊκών οικογενειών οι οποίοι συμμετέχουν χωρίς τον περιορισμό της εργαζόμενης μητέρας.

Η Δημιουργική Απασχόληση Μαθητών προσφέρεται δωρεάν στους δημότες της πόλης και έχει σκοπό –πρωτίστως- τη διευκόλυνση των εργαζομένων και πολύτεκνων μητέρων, των μονογονεϊκών οικογενειών και αντιστοίχως των οικογενειών με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί σε έξι σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου καθώς και  σε ένα ειδικό σχολείο με τμήμα για παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.με.Α), μεσκοπό την κάλυψη των ψυχοπαιδαγωγικών τους αναγκών, την κοινωνικοποίησή τουςαλλά και την έμμεση βοήθεια και στήριξη της οικογένειάς τους, από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του προγράμματος στη διάθεση των μαθητών θα βρίσκονται ειδικός ψυχολόγος και σχολικοί φύλακες για την επίλυση των προβλημάτων που θα προκύψουν, αλλά και για την ασφάλεια των παιδιών.

Στο τέλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη «τελετή λήξης», στη διάρκεια της οποίας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους καθώς και θεατρικά δρώμενα, μουσική, χορούς, γυμναστική και μουσικοχορευτικές ασκήσεις.

thessaloniki.gr

Διαβάστε Επίσης  NESTOR: Εθνικό δίκτυο σχολών γονέων για την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου κρατουμένων

Be the first to comment on "Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών του Δήμου Θεσσαλονίκης"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!