Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

poster_small,socialpolicy.gr

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας,  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, με σκοπό την ευαισθητοποίηση για την ανάγκη ασφαλούς αίματος και προϊόντων αίματος καθώς και ως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μη αμειβόμενους εθελοντές αιμοδότες για το δώρο ζωής που προσφέρουν. Με σύνθημα “Δώστε το δώρο της ζωής: Δωρίστε αίμα”, η φετινή εκστρατεία, η 10η επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας δωρεάς αίματος, θα επικεντρωθεί στην αξία του προσφερόμενου αίματος στον ασθενή, όχι μόνο για τη διάσωση της ζωής, αλλά και ως βοήθεια στο να ζουν οι άνθρωποι περισσότερο και να έχουν μια πιο παραγωγική ζωή.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 107 εκατομμύρια αιμοδοσίες  με το 65% των μεταγγίσεων στις χώρες με χαμηλό εισόδημα να πραγματοποιούνται σε παιδιά κάτω των πέντε ετών.  Το έτος 2020 αποτελεί το στόχο για όλες τις χώρες στην απόκτηση 100% των προμηθειών αίματος από εθελοντές αιμοδότες. Μέχρι σήμερα 60 χώρες συγκεντρώνουν το 100% της παροχής αίματος τους από την εθελοντική αιμοδοσία (35 είναι υψηλού εισοδήματος χώρες, 18 χώρες μεσαίου εισοδήματος και 7 χώρες χαμηλού εισοδήματος).

Σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, η μετάγγιση αίματος δίνεται συνήθως για την αντιμετώπιση των επιπλοκών της εγκυμοσύνης και του τοκετού και τη θεραπεία σοβαρής παιδικής αναιμίας. Σε χώρες υψηλού εισοδήματος, η μετάγγιση χρησιμοποιείται για υποστηρικτική φροντίδα στην καρδιοχειρουργική, μεταμόσχευση, για σοβαρούς τραυματισμούς και για τη θεραπεία του καρκίνου.

Η παροχή ασφαλών και επαρκών προμηθειών  αίματος  θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της εθνικής υγειονομικής περίθαλψης κάθε χώρας.  Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρέχει πολιτική καθοδήγηση και τεχνική βοήθεια για τη στήριξη των χωρών στο να αναπτύξουν εθνικά συστήματα  που να βασίζονται στην εθελοντική αιμοδοσία και στην εφαρμογή συστημάτων ποιότητας ώστε να εξασφαλίζεται αίμα που να είναι ασφαλές και διαθέσιμο για όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

 

Διαβάστε Επίσης  Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τις ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Αρταίων

Κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας στη Καμπότζη

BLOOD TRANSFUSION CAMBODIA ASIA BLOOD TRANSFUSION IN CAMBODIA YEAR 2000 COPYRIGHT : WHO/H. ANENDEN

Εξετάσεις αιμοσφαιρίνης για την αξιολόγηση της καταλληλότητας του δότη

[#Beginning of Shooting Data Section] Nikon D100 2004/06/14 09:30:30.8 JPEG (8-bit) Normal Image Size: Large (3008 x 2000) Lens: 28-105mm f/3.5-4.5 Focal Length: 66mm Exposure Mode: Manual Metering Mode: Multi-Pattern 1/60 sec - f/8 Exposure Comp.: 0 EV Sensitivity: ISO 250 White Balance: Auto AF Mode: AF-S Tone Comp: Normal Flash Sync Mode: Front Curtain Auto Flash Mode: AA Auto Flash Comp: 0 EV Color Mode: Mode II (Adobe RGB) Hue Adjustment: 0° Sharpening: Auto Noise Reduction: OFF Image Comment: [#End of Shooting Data Section]

Κατά τη διάρκεια αιμοδοσίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη της Ελβετίας

WBDD 2011

Μονάδες αίματος μετά την αιμοδοσία

Health related topics Ukraine

http://www.who.int/en/

Save

Save

Κράτα το

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!