Η ομιλία της Malala Yousafzai στον ΟΗΕ

Η Malala Yousafzai πέρασε τα 16α γενέθλια της, ζητώντας υποχρεωτική εκπαίδευση για τους νέους σε όλο τον κόσμο. Σε ομιλία της την Παρασκευή στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η μαθήτρια απο το Πακιστάν που πυροβολήθηκε στο κεφάλι τον Οκτώβριο του 2012 για τις δηλώσεις της όσον αφορά το δικαίωμα στην εκπαίδευση, ανέφερε πως εκπροσωπεί περίπου 57 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. 

Ο ΟΗΕ ανακήρυξε την ημέρα των γενεθλίων της ως “Ημέρα Malala.”

Προλογίζοντας τη μαθήτρια ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon, η Malala μίλησε για την τρομοκρατία, τη φτώχεια και ένα ενωμένο μέτωπο που κάνει έκκληση για εκπαίδευση. ” Η Ημέρα Malala δεν είναι η μέρα μου. Σήμερα είναι η μέρα κάθε γυναίκας, κάθε αγοριού και κάθε κοριτσιού που ύψωσαν τη φωνή τους για τα δικαιώματά τους”.

Μεταξύ των άλλων η Malala δήλωσε:

“Αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της φωνής μας όταν σιωπούμε”

“Ένα παιδί, ένας δάσκαλος, ένα βιβλίο και ένα στυλό μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Η εκπαίδευση είναι η μόνη λύση. Εκπαίδευση πρώτα.”

“Αυτό είναι που μου λέει η ψυχή μου: Να είμαι γαλήνια και να τους αγαπώ όλους. “

“Υπήρξε μια εποχή όπου γυναίκες-κοινωνικές ακτιβίστριες ζητούσαν απο τους άνδρες να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, αλλά αυτή τη φορά θα το κάνουμε μόνες μας.”

“Έτσι, καλούμε σήμερα τους ηγέτες του κόσμου να αλλάξουν την στρατηγική τους πολιτική προς όφελος της ειρήνης και της ευημερίας.”

“Ας έχουμε ως ασπίδα μας την ενότητα και την ομοψυχία.”

“Συνειδητοποιήσαμε την σπουδαιότητα των στυλό και των βιβλίων όταν είδαμε τα όπλα. Οι εξτρεμιστές φοβούνται τα βιβλία και τα στυλό, φοβούνται την αλλαγή και την ισότητα που θα φέρουμε στην κοινωνία μας”

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Ομιλία της Επιτρόπου Ντάλι στο συνέδριο «Ισότητα 2020» για τα 20 χρόνια της οδηγίας για τη φυλετική ισότητα

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!