Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας-Ειδικά διαμορφωμένη παραλία για ΑμεΑ

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας λειτουργεί σε 24ωρη βάση:

 • εφαρμόζοντας προγράμματα φροντίδας, περίθαλψης, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας, φυσικής αποκατάστασης ατόμων και των δύο φύλων, με νοητική υστέρηση ή νοητική υστέρηση και κινητικές δυσκολίες
 • παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης
 • διοργανώνοντας ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και αθλητικές εκδηλώσεις.
 • βοηθώντας τα παιδιά να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με την εκμάθηση δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης και κοινωνικής συνδιαλλαγής.

Η παραλία του Κ.Α.Α.Π.Β. έχει διαμορφωθεί, και διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό ώστε να είναι προσπελάσιμη και ασφαλής από Α.Μ.Ε.Α.
Στο χώρο αυτό παρέχουν τις υπηρεσίες τους δύο φύλακες, δύο εργαζόμενοι γενικών καθηκόντων και δύο ναυαγοσώστες.
Τα άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στη θάλασσα χρησιμοποιώντας τσιμεντένιους διαδρόμους με αντιολισθητικές πλάκες και τρεις ξύλινες ράμπες. Οι δυο από αυτές καταλήγουν απευθείας στη θάλασσα και η τρίτη καταλήγει σε εξέδρα με ραμπόσκαλα που είναι επιπλέον εξοπλισμένη με ηλεκτροκίνητη καρέκλα που τους ανεβάζει και τους κατεβάζει στο νερό. Η χρήση της συσκευής αυτής γίνεται πάντα από ναυαγοσώστη.
Οι ναυαγοσώστες επίσης έχουν στη διάθεσή τους όλο τον εξοπλισμό που προβλέπεται από το Π.Δ. 23/2000 (Υποχρεώσεις ιδιοκτητών για τις λουτρικές εγκαταστάσεις ) όπως φαρμακείο, ναυαγοσωστικό φορείο, σωσίβια, συσκευή ανάνηψης, Οξυγόνο, καρέκλες με ρόδες ειδικές για μετακίνηση στην άμμο κλπ.
Για την προστασία των λουομένων από τον ήλιο εκτός των τριών τσιμεντένιων ομπρελών που υπήρχαν έχουν τοποθετηθεί κιόσκια και ομπρέλες, όλα προσπελάσιμα με ράμπες για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων.
Οι χρήστες της παραλίας μας επίσης έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ντους στην εξωτερική ντουζιέρα αλλά και να κάνουν μπάνιο και να αλλάξουν στα δύο ειδικά διαμορφωμένα και εξοπλισμένα για Α.Μ.Ε.Α. μπάνια της.

Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας-Ειδικά διαμορφωμένη παραλία για ΑμεΑ, socialpolicy.gr

Όσον αφορά τους περιθαλπόμενους του κέντρου έχει οργανωθεί πρόγραμμα καλοκαιρινής κολύμβησης σε συνεργασία με τους εθελοντές της οργάνωσης S.C.I. (Service Civil International).

Οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι οι ακόλουθες:

 • Οι γιατροί επιλέγουν τα παιδιά και ενημερώνουν τους εθελοντές για ιδιαίτερα προβλήματα υγείας και δίνονται οδηγίες.
 • Η υπεύθυνη των εθελοντών συντάσσει εβδομαδιαίο πρόγραμμα και ορίζει την μέρα και τον εθελοντή που θα έχει την ευθύνη για το συντονισμό και την διεξαγωγή του θαλάσσιου μπάνιου τη μέρα αυτή.
 • Από τις 8.30π.μ. ενημερώνονται οι προϊστάμενες των θαλάμων, ώστε τα παιδιά να είναι έτοιμα στις 9.30 π.μ. οπότε το καθένα να παραλαμβάνεται από το άτομο που έχει οριστεί και να κατεβαίνει στη παραλία όπου θα κάνει μπάνιο το αργότερο έως 11π.μ.
  Η χρήση καπέλου και αντιηλιακού είναι υποχρεωτική. Επίσης γίνονται θαλάσσια μπάνια και τα απογεύματα για τα παιδιά που έχουν ειδική έγκριση από τους γιατρούς.
  Τέλος σημειώνουμε ότι πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα γίνεται εκπαίδευση των εθελοντών για το πρόγραμμα αυτό και η αναλογία που τηρείται κάθε φορά είναι δέκα έως δεκατρείς εθελοντές για δέκα παιδιά.
 • Όσον αφορά τώρα τα θαλάσσια μπάνια των εξωτερικών επισκεπτών τους παρέχονται όλες οι δυνατότητες χρήσης των εγκαταστάσεων με τη διαφορά ότι την ευθύνη συνοδείας έχουν οι ίδιοι και όχι το Κ.Α.Α.Π.Β.

specialkids.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Σημείωμα Πολιτικής για τις Στεγαστικές Συνθήκες των παιδιών στην Ε.Ε

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!