ΟΑΕΔ:Τον Σεπτέμβριο οι αιτήσεις για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού 2013

 

Τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού 2013 του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τον υπουργό Eργασίας Γ Βρούτση.  Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων − ωφελουμένων για την πραγματοποίηση διακοπών με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

– 100.000 οι δικαιούχοι

Διακοπές 7 ημερών με επιταγή κοινωνικού τουρισμού των 20 ευρώ ανά δικαιούχο θα μπορέσουν να κάνουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2014 περίπου 100.000 χαμηλόμισθοι, άνεργοι καθώς και άτομα με αναπηρία 67% και άνω, μέσα από το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που έχει ετοιμάσει η νέα διοίκηση του ΟΑΕΔ. Στους ωφελούμενους περιλαμβάνονται και οι συνοδοί των δικαιούχων ΑμεΑ.

Κριτήρια

Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με εισοδηματικά κριτήρια και, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΟΑΕΔ εξετάζει να εφαρμόσει τα ίδια με αυτά που προβλέπει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» που ανακοινώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Τουρισμού.

Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ (για μεμονωμένα άτομα), 28.000 ευρώ για οικογένειες (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί) και 35.000 ευρώ για πολύτεκνους (συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί).Η εκκίνηση του προγράμματος θα γίνει με την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εργασίας, Γ. Βρούτση, εντός των επόμενων ημερών.

Η Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού προτείνεται να είναι 20 ευρώ ανά δικαιούχο. Στην οικονομική αξία της περιλαμβάνεται το ποσό επιδότησης του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών της οικογένειάς του. Την επιταγή αυτή οι δικαιούχοι θα την εξαργυρώσουν στα καταλύματα που θα επιλέξουν, πληρώνοντας την τυχόν επιπλέον διαφορά μέσω ιδιωτικών πληρωμών. Αν δηλαδή ένα ζευγάρι δικαιούχων έχει όριο τα 40 ευρώ ημερησίως (δυο επιταγές των 20 ευρώ) και η διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξει για διακοπές είναι 70 ευρώ τη μέρα, τότε θα επιβαρυνθεί με 30 ευρώ επιπλέον.

Δικαιούχοι

1) Μισθωτοί με ασφάλιση ΙΚΑ που μέσα στο 2012 είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης.
2) Άνεργοι οι οποίοι επιδοτήθηκαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον δυο μήνες (50 ημερήσια επιδόματα) μέσα στο προηγούμενο έτος.
3) Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ.

«Ωφελούμενοι»

Τα προστατευόμενα τέκνα των δικαιούχων καλύπτονται από το πρόγραμμα ως «ωφελούμενοι», εφόσον είναι άνω των 5 ετών, όπως και οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς. Στους ωφελούμενους περιλαμβάνονται και οι συνοδοί των δικαιούχων ΑμεΑ.

Το πρόγραμμα ξεκινά από την 1η Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν όχι μόνο φθινοπωρινές διακοπές, αλλά μπορούν να αξιοποιήσουν τις επιταγές τους από τον ερχόμενο χειμώνα και μέχρι τον Ιούλιο του 2014. Για το νέο πρόγραμμα έχουν εξασφαλιστεί 10 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που προέρχεται από την εισφορά 0,35% που παλαιότερα πήγαινε υπέρ της Εργατικής Εστίας, αλλά μετά την κατάργηση του οργανισμού ο πόρος αυτός εισπράττεται από τον ΟΑΕΔ, στον οποίο και περιήλθαν οι λογαριασμοί παροχών της πρώην Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.

 

Διαβάστε Επίσης  Ενίσχυση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων

Be the first to comment on "ΟΑΕΔ:Τον Σεπτέμβριο οι αιτήσεις για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού 2013"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!