Οι κάλπες στη Μόσχα οδηγούν σε νέο κύκλο ξενοφοβίας

Η ξενοφοβία ξανά στο προσκήνιο στην Ρωσία, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών της Μόσχας – Αρκετοί ακτιβιστές και οργανώσεις υπερ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προειδοποίησαν για την επέλευση νέου κύματος ξενοφοβίας στη Ρωσία, αναφέροντας ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του Δημάρχου της Μόσχας “λερώνονται¨ από το άσβεστο μίσος κατά των μεταναστών..

Η δήλωση πραγματοποιήθηκε από πέντε ηγετικά στελέχη ανεξάρτητων οργανώσεων για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Lyudmila Alekseyeva, επικεφαλής της Ομάδας Ελσίνκι της Μόσχας (Moscow Helsinki Group), και του Arseny Roginsky, προέδρου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Memorial, σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στην Ρωσική εφημερίδα Novaya Gazeta.

Η κοινωνία μας βουλιάζει σε τέτοιο πυθμένα άσβεστου μίσους, που ο μόνος δρόμος που απομένει για την έξοδο είναι ένας εμφύλιος πόλεμος“, ανέφερε η ανοικτή επιστολή των ακτιβιστών.


Η συγκεκριμένη προειδοποίηση συμπίπτει με την πρόταση όλων των υποψήφιων δημάρχων της Μόσχας περί σκλήρυνσης των μεταναστευτικών πολιτικών, συμπεριλαμβανομένης της πρότασης για έκδοση visa για όσους προέρχονται “από μετα-σοβιετικές χώρες”.

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Οι άδειες διαμονής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!