3,6 εκατομμύρια παιδιά στη Βρετανία υπό συνθήκες σχετικής φτώχειας

Περίπου 3,6 εκατομμύρια παιδιά στη Βρετανία μεγαλώνουν πλέον σε συνθήκες σχετικής φτώχειας, συγκριτικά με τα 2 εκατομμύρια που καταγράφηκαν το 1969, σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας έκθεσης. Σύμφωνα με την έκθεση βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης που έφερε στη δημοσιότητα το The Guardian, η παιδική φτώχεια αποτελεί πλέον ένα ακόμη μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα για τη Βρετανία από ότι κατά τη διάρκεια της  δεκαετίας του ’60. Πλέον, η χώρα κινδυνεύει να μετατραπεί σε έναν τόπο όπου τα πλούσια και τα φτωχά παιδιά ζουν σε ξεχωριστούς/παράλληλους κόσμους…

Η έκθεση αναμένεται να δημοσιευθεί την επόμενη εβδομάδα από την Φιλανθρωπική Οργάνωση National Children’s Bureau. Η National Children’s Bureau προειδοποιεί πλέον ότι η παιδική φτώχεια στη Βρετανία οδηγεί στην εμφάνιση του φαινομένου του “κοινωνικού apartheid” – To κοινωνικό apartheid αποτελεί τoν de facto διαχωρισμό του πληθυσμού βάσει της τάξης ή του οικονομικού status, φαινόμενο κατά το οποίο οι μειονεκτούντες τάξεις εξαναγκάζονται να ζουν αποκλεισμένες και αποκομμένες από τον υπόλοιπο πληθυσμό –

“Η ανάλυσή μας δείχνει ότι παρά την μερική βελτίωση των συνθηκών, η ανισότητα και η μειονεξία που βίωναν τα παιδιά περίπου πριν από 50 χρόνια «εμμένει» ακόμη και σήμερα” δήλωσε η Hilary Emery, διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης National  Children’s Βureau.

Τα ευρήματα της μελέτης υποδεικνύουν επίσης ότι οι προσπάθειες της Βρετανικής κυβέρνησης να καταπολεμήσει την παιδική φτώχεια δεν έχουν επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα και ότι οι «πολιτικοί θα πρέπει να είναι πιο φιλόδοξοι στις προθέσεις τους», με τα παιδιά που ζουν σε συνθήκες φτώχειας να απειλούνται να μην αποκτήσουν ευκαιρίες στη μελλοντική τους ζωή που θα τους οδηγήσουν εκτός της “μεγάλης παγίδας” της φτώχειας.

Νωρίτερα, τον Ιούνιο, τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων της Βρετανίας (Department for Work and Pensions (DWP) αποκάλυψαν ότι τουλάχιστον ένα στα έξι παιδιά που ζει στη Βρετανία διαβιώνει σε συνθήκες σχετικής φτώχειας.

Το 2011-12, 2,3 εκατομμύρια παιδιά ή το 17 τοις εκατό των παιδιών στη Βρετανία κατεγράφησαν να «διαβιώνουν σε νοικοκυριά με σημαντικά χαμηλότερο εισόδημα από το μέσο εισόδημα». Οι αριθμοί αυξάνονται στα 3,5 εκατομμύρια παιδιά ή 27% όταν οι δαπάνες στέγασης αφαιρούνται από τα διαθέσιμα εισοδήματα.

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Διεθνής Ημέρα Οικογένειας 2020: Οικογένειες σε Ανάπτυξη | Διακήρυξη της Κοπεγχάγης και Πεκίνο +25

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!