Ειδικές κατασκηνώσεις στην Ιαπωνία για παιδιά εθισμένα στο διαδίκτυο

Η ιαπωνία σχεδιάζει να λειτουργήσει ειδικές κατασκηνώσεις για παιδιά εθισμένα στο διαδίκτυο, όπου θα μπορούν να λαμβάνουν βοήθεια από ειδικούς εκπαιδευτικούς.

Πάνω απο 500.000 παιδιά στην Ιαπωνία, μεταξύ 12-18 ετών, εκτιμάται πως είναι εθισμένα στο internet, παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας δεν μπορεί να δώσει τον ακριβό αριθμό μιας και είναι δύσκολη η συλλογή στοιχείων για το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

“Το πρόβλημα μεγαλώνει όλο και περισσότερο” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Akifumi Sekine. “Υπολογίζουμε πως επηρεάζει περίπου 518.000 παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου σε όλη την Ιαπωνία, αλλά αυτός ο αριθμός αυξάνεται και μπορεί να υπάρχουν πολλές περισσότερες περιπτώσεις, καθώς σίγουρα δεν τις γνωρίζουμε όλες”.

Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, η κυβέρνηση της χώρας έλαβε αίτημα για την χρηματοδότηση άμεσου και στοχευμένου προγράμματος, σχεδιασμένο έτσι στο να απομακρύνει τα παιδιά από τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα και τις φορητές συσκευές παιχνιδιών.

“Θέλουμε να τα αποτραβήξουμε από τον εικονικό κόσμο και να τα προτρέψουμε να έχουν πραγματική επικοινωνία  με τα άλλα παιδιά και ενηλίκους” είπε ο Akifumi Sekine.

Κατά τη διάρκεια των ειδικών αυτών κατασκηνώσεων “απεξάρτησης” από το διαδίκτυο, τα παιδιά δεν θα έχουν πρόσβαση στο internet και θα παρακινούνται να συμμετέχουν σε εξωτερικές δραστηριότητες, ομαδικά αθλήματα και παιχνίδια, με ψυχίατρους και κλινικούς ψυχολόγους διαθέσιμους να παρέχουν συμβουλευτική εάν η αναπροσαρμογή στον πραγματικό κόσμο αποδειχτεί τραυματική.

Ο εθισμός στο διαδίκτυο σχετίζεται με διατροφικές διαταραχές και διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη και φλεβική θρόμβωση καθώς και χαμηλές σχολικές επιδόσεις.

tokyotimes.com

Διαβάστε Επίσης  Τετραετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου στην Εικαστική Ψυχοθεραπεία Παιδιών & Εφήβων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!