Κοινωνικό Φροντιστήριο στο Δήμο Καισαριανής

Ο Δήμος Καισαριανής θεωρεί επιτακτική  την ανάγκη λειτουργίας Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο  έχει στόχο την δωρεάν παροχή εκπαιδευτικής αρωγής σε μαθητές – μαθήτριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω των δύσκολων  οικονομικών συνθηκών.
Σκοπός της όλης προσπάθειας είναι η παροχή ίσων ευκαιριών σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που λόγω της οικονομικής κρίσης δε δύνανται να τις έχουν.  (προτεραιότητα για την ένταξη στο πρόγραμμα θα δοθεί σε μαθητές με γονείς άνεργους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, σε μονογονεϊκές οικογένειες κ.τ.λ.).

Η δράση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός πλέγματος Κοινωνικής Προστασίας μέσου του οποίου θα καλύπτονται ενισχυτικά οι εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και  μαθητριών της πόλης μας.
Στα πλαίσια λειτουργίας του κοινωνικού φροντιστηρίου  θα παρέχονται δωρεάν μαθήματα με στόχο να καλυφθεί όλο το φάσμα των μαθημάτων. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι μαθητές –  μαθήτριες των Σχολείων της πόλης με αίτηση τους στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων θα είναι η οικογενειακή τους κατάσταση και κοινωνικά κριτήρια.


Τα μαθήματα που διδάσκονται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό δυναμικό είναι:   Μαθηματικά – Φυσική – Χημεία –  Αρχαία – Έκθεση – Λογοτεχνία –  Οικονομική Θεωρεία – Πληροφορική – Ξένες Γλώσσες.


Προτεραιότητα θα δοθεί στην δημιουργία ολιγομελών τμημάτων για μαθητές Β’ και Γ’ λυκείου και ανάλογα με την προσφορά των εκπαιδευτικών , θα δημιουργηθούν τμήματα για την Α’ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου.  Τα μαθήματα  θα παραδίδονται απογευματινές ώρες στις εγκαταστάσεις και υποδομές των σχολείων του Δήμου καθώς και στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου «Μ. Κρητικόπουλος»  στην αίθουσα «δια βίου Μάθησης» που έχει δημιουργήσει ο Δήμος.

Πληροφορίες στο Γραφείο Παιδείας Δήμου Καισαριανής, υπεύθυνοι: Ευαγγέλου Γρηγόρης & Μπαλμπαγάδης Κωνσταντίνος  τηλ :  213.20.10.733  –  213.20.10.779 

email : pedia@kessariani.gr

Δήμος Καισαριανής

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Ecotivity School: Θερινό Σχολείο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!