“Μια ημέρα στην ιστορία” της Andrea Gjestvang- Φωτογραφίες των επιζώντων απο τη σφαγή στο νησί της Utøya

Andrea Gjestvang είναι φωτογράφος απο τη Νορβηγία. Τα τελευταία χρόνια, έχει επικεντρωθεί στο βόρειο τμήμα του κόσμου, όπου ερευνά τη ζωή εκεί και την επιμονή των ανθρώπων να ζουν σε ένα απομονωμένο περιβάλλον, δύσκολα προσβάσιμο. Η δουλειά της έχει μια ισχυρή πολιτική άποψη για τα κοινωνικά και ανθρωπολογικά θέματα που σχετίζονται με την παγκοσμιοποίηση, την ταυτότητα και την πολιτιστική μοναδικότητα.

Η φωτογραφική της δουλειά “Μία ημέρα στην ιστορία” (η οποία θα δημοσιευτεί μετέπειτα σε βιβλίο με τίτλο En Dag i Historien) εστιάζει στους επιζώντες της σφαγής που πραγματοποιήθηκε στην καλοκαιρινή κατασκήνωση που είχε διοργανωθεί απο την οργάνωση πολιτικής νεολαίας του εργατικού κόμματος της Νορβηγίας Norwegian Labour Youths (AUF) στο νησί της Utøya, έξω από το Όσλο στις 22 Ιουλίου του 2011. Η Gjestvang ήθελε να διερευνήσει “σε βάθος τις επιμέρους συνέπειες για τους επιζώντες.” 

“Ορισμένοι με ρώτησαν γιατί θέλησα να δείξω τους τραυματισμούς κατά αυτόν τον άμεσο τρόπο μέσα απο φωτογραφίες, είπε η Gjestvang. “Αλλά εάν τα παιδιά δεν ντρέπονται, γιατί πρέπει εμείς να τους λέμε να κρύψουν τα σώματά τους; Θαυμάζω το θάρρος τους“.

Η φωτογράφος κέρδισε το βραβείο L’Iris d’Or στα βραβεία φωτογραφίας Sony 2013 και ανακοίνωσε πως ” οι ιστορίες των επιζώντων αξίζουν την προσοχή“.

One Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in HistoryOne Day in History

Φωτογραφίες: andreagjestvang.com

Socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Χονγκ Κονγκ: Το Συμβούλιο εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία για τη νομοθεσία περί εθνικής ασφάλειας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!