Περιφέρεια Πελοποννήσου: Πιλοτικό πρόγραμμα ενημέρωσης μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό

Την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών ενάντια στο κάπνισμα και τον αλκοολισμό ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης ενόψει της νέας σχολικής περιόδου δηλώνοντας ότι «με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου έχουμε δημιουργήσει ένα νέο θεσμό, τον οποίο θα αξιοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα αυτά ζητήματα για την Ελληνική κοινωνία με στόχο να εφαρμόσουμε μια σταθερή πολιτική, που θα έχει συνέχεια και αξιοποιήσιμα αποτελέσματα στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και ιδίως των νέων».

Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής κατά του Καπνίσματος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, ο Αρμόδιος Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα υγείας και παιδείας κ. Ανδρέας Πουλάς, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου και Απόστολος Παπαφωτίου, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Μισθός και το σύνολο των διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πελοποννήσου.

Ο κ. Μπεχράκης, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την πρόσκληση και την πρωτοβουλία, για την οποία δήλωσε την απόλυτη ικανοποίησή του, από την πλευρά του ανέφερε ότι χωρίς την ενεργοποίηση του εκπαιδευτικού μηχανισμού, και μάλιστα από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το κάπνισμα και ο αλκοολισμός δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Τόνισε ιδιαίτερα την υποχρέωση της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση να μειωθεί το κάπνισμα, αλλά και τις κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις του.

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε την εφαρμογή ενός μοντέλου διαρκούς παρέμβασης και διαρκούς εμπλουτισμού του με νέες αντιλήψεις σε μια δομή, βασική πολιτισμική αντίληψη της οποίας θα είναι η ευεξία των πολιτών. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος είναι κρίσιμη, όχι μόνο για καλλιέργεια αντικαπνιστικής νοοτροπίας στους μαθητές, αλλά και για την τουριστική προβολή των δημόσιων χώρων και των χώρων εστίασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ppel.gov.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Τηλεδιάλεξη «Διδακτική της λογοτεχνίας: Παλιές συνδέσεις, Νέα ανοίγματα: Η περίπτωση της Θεωρίας του Μετανθρώπινου και των Νέων Υλισμών»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!