Τμήμα Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου: ΠΜΣ Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 αναμορφωμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή» το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή. Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση επιστημόνων, ερευνητών/τριών και στελεχών κοινωνικών οργανώσεων, ΟΤΑ, ΜΚΟ, Ινστιτούτων και επιχειρήσεων του κοινωνικού χώρου στους κρίσιμους τομείς της κοινωνικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

Επιπλέον το ΠΜΣ στοχεύει στην απόκτηση ειδικών γνώσεων στη θεωρία και μεθοδολογία της κοινωνικής έρευνας και κυρίως των τεχνικών και των αναλυτικών εργαλείων της, που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του ΠΜΣ για α) τη μελέτη και επιστημονική εμβάθυνση των θεωρητικών και εφαρμοσμένων πεδίων ανάπτυξης πολιτικών στους παραπάνω τομείς σε ευρωπαϊκό, εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και β) την επιστημονική επεξεργασία και το σχεδιασμό προτάσεων παρεμβατικής κοινωνικής και αναπτυξιακής πολιτικής με την αξιοποίηση κεφαλαίου γνώσεων από την κοινωνική επιστήμη και την αξιολόγηση κοινωνικών δεδομένων έρευνας. Η χρονική διάρκεια για την απονομή τίτλου για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα: δύο (2) ακαδημαϊκά εξάμηνα πλήρους φοίτησης για την παρακολούθηση μαθημάτων, και ένα (1) εξάμηνο για τη συγγραφή της μεταπτυχιακής διπλωματικής διατριβής.

Προκήρυξη ΠΜΣ Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή

Πρόγραμμα Μαθημάτων του ΠΜΣ Έρευνα για την Τοπική Κοινωνική Ανάπτυξη και Συνοχή

Διαβάστε Επίσης  «Βιοηθική - Ιατρική Ηθική»: Νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με έναρξη το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!