Δημόσια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.
Η πρόταση αφορά στην τοποθέτηση μίας μοντέρνας κατασκευής στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με υλικό που διαχειρίζονται οι χρήστες της, χωρίς την εγγραφή τους σε κάποιο μητρώο, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας.
Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή.

Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας και είναι δημόσια.
Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση.

Ανταλλάξτε τα παλιά σας βιβλία με νέα στην 4η ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 2013 AGORAS , στο Παλιό Χρηματιστήριο Αθηνών, Σοφοκλέους 8-10.  Μετά θα τοποθετηθεί μόνιμα από τις 19 Οκτωβρίου στην πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

Η ιδέα της βιβλιοθήκης γεννήθηκε από τους αρχιτέκτονες Ειρήνη-Αιμιλία Ιωαννίδου και Ελευθέριο Αμπατζή.

vivliothiki.org

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Διεθνής Οργανισμός Α21 - Μια παγκόσμια δράση ενάντια στην εμπορία ανθρώπων - 17 Οκτωβρίου 2020

Be the first to comment on "Δημόσια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!