Διαδικτυακή Πύλη Open Education Europa / Ευρωπαϊκή Ανοιχτή Εκπαίδευση

Πάνω από το 60% των παιδιών ηλικίας εννέα ετών στην ΕΕ φοιτούν σε σχολεία τα οποία δεν έχουν ακόμη ψηφιακό εξοπλισμό. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει το «Άνοιγμα της εκπαίδευσης», ένα σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του θέματος αυτού και άλλων ψηφιακών προβλημάτων, τα οποία παρεμποδίζουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να παρέχουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και ψηφιακές δεξιότητες οι οποίες θα απαιτούνται για το 90% των θέσεων εργασίας έως το 2020.

Η Ευρωπαϊκή Κομισιόν ξεκίνησε την πύλη Open Education Europa το Σεπτέμβρη του 2013. Η πύλη αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας για την ανοικτή εκπαίδευση που ‘εχει ως στόχο την πρόσβαση Ευρωπαϊκών ανοικτών εκπαιδευτικών πόρων (ΑΕΠ). Αυτή η πύλη είναι βασισμένη στο elearningeuropa.info, που είναι ενεργό από το 2002 με σκοπό τη μεταμόρφωση της εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογίας. Σήμερα, με σχεδόν 38.000 εγγεγραμμένα μέλη και με μέσο όρο 55.000 μηνιαίες επισκέψεις, έχει καθιερωθεί ως φόρουμ κλειδί για την ανταλλαγή ιδεών και την καινοτομία στην εκπαίδευση.

Ο κύριος στόχoς της πύλης Open Education Europa είναι να συνδέσει όλα τα υπάρχοντα αποθετήρια πόρων Ευρωπαϊκής Ανοιχτής Εκπαίδευσης σε διαφορετικές γλώσσες προκειμένου να τις προσφέρει σε φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές.

H Open Education Europa είναι μία δυναμική πλατφόρμα σχεδιασμένη με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία ανοιχτού κώδικα, προσφέρει εργαλεία που προσφέρουν στον χρήστης την δυνατότητα επικοινωνίας και συζήτησης. Η πύλη είναι χωρισμένη σε 3 κύρια τμήματα:

• Το τμήμα αναζήτησης, που προβάλλει MOOC, σειρές μαθημάτων και Πόρους Open Education από κορυφαία ιδρύματα. Μπορείτε να βρείτε επίσης εδώ και τα ιδρύματα, μαζί με τα MOOC, τις σειρές μαθημάτων και τους Πόρους Open Education που διαθέτουν.    

• Το τμήμα ανταλλαγής το οποίο προσφέρει ενα χώρο όπου οι χρήστες της πύλης (σπουδαστές, εκπαιδευτές, διαμορφωτές πολιτικής, μαθητές και άλλοι μέτοχοι) συναντιούνται για να μοιραστούν και να συζητήσουν λύσεις για ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών θεμάτων δημοσιεύοντας blogs, μοιράζοντας γεγονότα και συμμετέχοντας σε θεματικές συζητήσεις.                               

• Το εις βάθος τμήμα φιλοξενεί το eLearning Papers, το ηλεκτρονικό περιοδικό με θέμα την ανοιχτή εκπαίδευση και τις καινούργιες τεχνολογίες με τους περισσότερους επισκέπτες παγκοσμίως,  που παρέχει μια ολοκληρωμένη λίστα προγραμμάτων χρηματοδοτημένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επισημαίνει τα τελευταία νέα σχετικά με την ανοιχτή εκπαίδευση όπως επίσης τα πιο προσφάτως δημοσιευμένα ακαδημαϊκά άρθρα.         

openeducationeuropa.eu       

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Επιστολή διαμαρτυρίας για τον εξοστρακισμό των Κοινωνικών Επιστημών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!