Διεθνής Ημέρα Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας

H 3η του Οκτώβρη είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως η Διεθνής Ημέρα Δράσης σύμφωνα με την πρόσκληση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). Αποτελεί την ημέρα ιδρύσεως της ΠΣΟ, η οποία ιδρύθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1945, με φόντο την ήττα των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το σύνθημα της Διεθνής Ημέρα Δράσης προσανατολίζεται στην παροχή “τροφίμων, νερού, φαρμάκων, βιβλίων και στέγασης” . 

Ακολουθεί το μήνυμα της Γραμματείας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (World Federation of Trade Unions) για την Διεθνή Ημέρα Δράσης 2013:

“Αγαπητοί συνάδελφοι, αγωνιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, μέλη και φίλοιτης Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Συνδικάτων, συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλες τις ηπείρους, εργαζόμενοι και νεολαία,

η Παγκόσμια Ομοσπονδία των Συνδικάτων απευθύνεται σε σας για να συμμετάσχετε στην κλήση για την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης στις 3 Οκτωβρίου 2013. Διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, απεργίες, συνέδρια και δραστηριότητες θα διοργανωθούν σε όλες τις γωνιές του κόσμου.

Ενώνουμε τις φωνές μας και δείχνουμε την δραστική  αποφασιστικότητά μας ταυτόχρονα με τους αδελφούς μας και τους συναδέλφους μας που εργάζονται σε όλο τον κόσμο, διαδηλώνοντας μαχητικά για τρόφιμα, νερό, βιβλία, φάρμακα και στέγαση για όλους.

Για την Παγκόσμια Ομοσπονδία των Συνδικάτων, μια αξιοπρεπής ζωή προϋποθέτει την επίλυση όλων αυτών των θεμάτων για τον λαό και τους εργαζομένους. Μια αξιοπρεπής ζωή προϋποθέτει ότι οι λαϊκές μάζες θα έχουν σταθερή δουλειά, ένα καλό μισθό, καλή σύνταξη, δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση. Ένα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον για τις νέες γενιές είναι να έχουν σταθερή εργασία που να συνδέεται με τις γνώσεις τους.

Για το ρεφορμιστικό συνδικαλιστικό κίνημα το σύνθημα για “αξιοπρεπή εργασία” είναι μόνο λόγια. Για την ΠΣΟ έχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Απαιτούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων βασικών αναγκών του παγκόσμιου πληθυσμού. Μια ρεαλιστική και εφαρμόσιμη απαίτηση με βάση τις παραγωγικές ικανότητες ενός ειδικευμένου εργατικού δυναμικού, των πλουτοπαραγωγικών πόρων, του φυσικού και ορυκτού πλούτου και της επιστημονικής και τεχνολογικής ανάπτυξης, η οποία συνεχώς επεκτείνεται.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο θα πρέπει να υπάρχει φτώχεια, ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι,  καταστροφή, μαρτύριο, καπιταλιστική εκμετάλλευση και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των πόρων, των νοσοκομεία και του εκπαιδευτικού συστήματος, εκτός από τον λόγο μιας αδίστακτης απληστίας των λίγων καπιταλιστών για το κέρδος και των κρατικών μηχανισμών που τους στηρίζουν προκαλώντας πόνο, ελλείψεις, υψηλές τιμές και ρύπανση του περιβάλλοντος.

Αυτά τα υψηλά κέρδη συνεχίζουν να υπάρχουν και να αυξάνονται κατά τη διάρκεια της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης, παράλληλα με τον ανταγωνισμό μεταξύ των μεμονωμένων καπιταλιστών ή ομάδων, των συγχωνεύσεων, το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των βιομηχανιών, τη μεταφορά της παραγωγής σε άλλες χώρες με φθηνότερους μισθούς ή με μη υφιστάμενα εργασιακά δικαιώματα , την υψηλή εκμετάλλευση των διαφόρων τμημάτων της εργατικής τάξης και την ακραία ανεργία σε μεγάλα μέρη του κόσμου. Είναι το μέλλον μας εναντίων των κερδών τους!

Στις 3 Οκτωβρίου 2013, διαδηλώνουνε μαχητικά σε κάθε χώρα για τρόφιμα, νερό, φάρμακα, βιβλία και στέγαση για όλους. Παλέψτε για τα δικαιώματά σας! Οργανώστε στην αντίστοιχη χώρα σας τη δραστηριότητα της επιλογής σας και συνταχθείτε με τη διεθνή πάλη της εργατικής τάξης.

Στείλτε μας πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητά σας και τις φωτογραφίες της ημέρας στο info@wftucentral.org

Η Γραμματεία

wftucentral.org

 

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2020: Η ψυχική υγεία ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και σοφή επένδυση για το μέλλον

Κράτα το

Be the first to comment on "Διεθνής Ημέρα Δράσης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!