Η σύγχρονη θλιβερή πραγματικότητα (Can Undo Time-Ταινία μικρού μήκους)

Η σύγχρονη θλιβερή πραγματικότητα (Can Undo Time-Ταινία μικρού μήκους), socialpolicy.gr

Ελένη Τομπέα – Ναι..Είναι θλιβερή η σύγχρονη πραγματικότητα….Έρχονται φορές που θα πρέπει κανείς να φανταστεί τη ζωή μέσα από τα μάτια ανθρώπων που αγωνιούν, δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις πιέσεις της καθημερινότητας και νιώθουν να χάνουν μέρα με τη μέρα ένα κομμάτι του εαυτού τους. Δεν μπορείς να αντιληφθείς σωστά το τι συμβαίνει εάν έχεις μάθει να βλέπεις μόνο από τη δική σου σκοπιά.

Μια πραγματικότητα που “υψώνει” τη ζωή μόνο μέσω αριθμών και οικονομικών δεικτών-βάζει στην άκρη τον ίδιο τον άνθρωπο, παραγκωνίζει  και καταβαραθρώνει την ίδια την ύπαρξη- μετρά, ξανά, σε αριθμούς, χαμένες ζωές, όνειρα και ελπίδες.

Η ταινία μικρού μήκους Can Undo Time (CuT), αναφέρεται με έναν αληθινό και συνάμα αλληγορικό τρόπο στον αυξημένο αριθμό αυτοκτονιών που αντιμετωπίζει η Ελληνική Κοινωνία τα τελευταία χρόνια.

Από τη μια μεριά η απογοήτευση, η μοναξιά, το αδιέξοδο και από την άλλη η συμπαράσταση, η βοήθεια και η κατανόηση. Εάν δεν υπάρχει ευαισθητοποίηση για ένα φαινόμενο που στερεί ανθρώπινες ζωές, αναρωτιέμαι εάν θα υπάρξει ποτέ ευαισθητοποίηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα…

Μικροψυχία να θεωρείς αδύναμο εκείνον που δεν κατάφερε να σταθεί “όρθιος”….Ψυχρή λογική να “δικάζεις” ως υπερβολή μια πράξη που δεν μπορείς να γνωρίζεις τα αίτια της και ούτε θα μπορέσεις να τα εξηγήσεις ποτέ…Όχι…Δεν μπορώ να κατηγορήσω εκείνους που δεν γεννήθηκαν “ήρωες”…Όμως μπορώ να κατηγορήσω ένα κράτος που παλεύει με το ζόρι να μετατρέπει σε καθημερινούς “ήρωες” τους πολίτες της και μια κοινωνία που σιωπά.

 

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Μ.Α.Σ.Κ.Α. - Μην Αφήνεις Συναισθήματα Και σκέψεις Απροστάτευτα | Βίντεο από τον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενών του ΠΕΣΟΨΥ

Be the first to comment on "Η σύγχρονη θλιβερή πραγματικότητα (Can Undo Time-Ταινία μικρού μήκους)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!