Καθηγητής Χρύσανθος Ντελαρόκας: Επανεφευρίσκοντας το Πανεπιστήμιο (ομιλία στο TED Academy)

Ο καθηγητής και Πρόεδρος Πληροφοριακών Συστημάτων του πανεπιστημίου της Βοστόνης, αναφέρει το σημερινό πεπαλαιωμένο εκπαιδευτικό σύστημα των Πανεπιστημίων και αναλύει το διαδικτυακό μέλλον στην εκπαίδευση ως μια θετική καινοτομία προς όφελος των νέων ανθρώπων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του καθηγητή, μυστικό της επαγγελματικής επιτυχίας για τον 21ο αιώνα, αποτελούν τα εξής χαρακτηριστικά: Αισιοδοξία-Ευγνωμοσύνη-Αυτοέλεγχος-Κοινωνική Νοημοσύνη-Περιέργεια-Ενθουσιασμός-Τσαγανό.

Οι σημερινές απαιτήσεις ζητούν όλο και περισσότερο μια αναβάθμιση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μια άμεση και οικονομικότερη πρόσβαση στην ουσιαστική γνώση, που θα μπορέσει να επιφέρει αλλαγές στην ίδια την κοινωνία.

 Τη διαφορετικότητα και όχι την κατασκευή συγκεκριμένων τύπων ανθρώπων με Πανεπιστημιακά πτυχία, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονται οι νέες γενιές. 

Χρύσανθος Ντελαρόκας: Τακτικός καθηγητής στο τμήμα διοίκησης πληροφοριακών συστημάτων της σχολής διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University). Διευθυντής των πρωτοβουλιών ψηφιακής μάθησης του πανεπιστημίου, καθώς και ένας από τους πιο πολυδιαφημισμένους επιστήμονες στο πεδίο της διαδικτυακής φήμης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κατέχει μεταξύ άλλων, εννέα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και είναι συνιδρυτής και σύμβουλος σε αρκετές εταιρίες στον τομέα της τεχνολογίας.

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου χωρίς την συμμετοχή των Γυναικείων/Φεμινιστικών Οργανώσεων;

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!