Οργάνωση Γη: Για την κοινωνία και το περιβάλλον

Η Οργάνωση Γη είναι μια ελληνική μη κερδοσκοπική μη κυβερνητική οργάνωση που δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονους προβληματισμούς που αφορούν την κοινωνία και το περιβάλλον.

Έχουμε σκοπό να δράσουμε εκπαιδευτικά καλλιεργώντας την έννοια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης (Environmental Social Intelligence – ESI). Η έννοια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Νοημοσύνης, όπως την εννοούμε και θέλουμε να την αναπτύξουμε, αναφέρεται στην ικανότητα του ανθρώπινου πολιτισμού να προχωρεί δημιουργικά διαφυλάσσοντας τις πηγές του περιβάλλοντος του και αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες που προκύπτουν από την ανάπτυξη της συλλογικής ευφυΐας. Περιλαμβάνει κάθε στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει τον πολιτισμό μας να ανταποκριθεί δημιουργικά και αποτελεσματικά προς το μέλλον του.

Στην πορεία πραγματοποίησης του οράματος μας, αναπτύσσουμε το Κέντρο της Γης το οποίο λειτουργεί ως ορμητήριο για τη συνολική δραστηριότητα της Οργάνωσης Γη. Σκοπός του Κέντρου της Γης δεν είναι μια ακόμη δραματοποιημένη παρουσίαση των σημερινών κοινωνικό – περιβαλλοντικών προβλημάτων, αλλά να εμπνεύσει αυτοπεποίθηση στους ανθρώπους ώστε να μπορέσουν να απολαύσουν ξανά την φύση, να ανακτήσουν τον σεβασμό τους για αυτήν και, κυρίως, να δρουν για την προστασία της και για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Μερικές από τις δράσεις της οργάνωσης Γη είναι το Οικοβιβλιοπωλείο & Οικοκατάστημα  και οι Ημέρες της Γης κάθε Κυριακή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείται τον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης www.organizationearth.org

 

Διαβάστε Επίσης  Στήριξε τη νομική υπηρεσία του Κέντρου Διοτίμα

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!