Πρόγραμμα ίδρυσης ΙΕΚ εντός φυλακών

Πρόγραμμα ίδρυσης ΙΕΚ εντός φυλακών , socialpolicy.grΤο υπουργείο Δικαιοσύνης και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) και τη γενική γραμματεία Νέας Γενιάς προχωρούν, για πρώτη φορά, στην ίδρυση εντός των καταστημάτων κράτησης, τμημάτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).

Το πρόγραμμα ξεκινά πιλοτικά, μέσα στον Μάρτιο του 2014 σε δύο καταστήματα κράτησης. Το πρώτο τμήμα ΙΕΚ θα λειτουργήσει στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και αφορά στην ειδικότητα βοηθού ζαχαροπλαστικής και το δεύτερο στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα, για την ειδικότητα βοηθού μαγειρικής τέχνης. Θα ακολουθήσει η ίδρυση και τρίτου τμήματος ΙΕΚ, το οποίο θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο του 2014, στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού, για την ειδικότητα ηλεκτρονικής τυπογραφίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία με τον ΟΕΕΚ στοχεύει στη δημιουργία τμημάτων (ΙΕΚ) σε όλα τα καταστήματα κράτησης, με κύριο γνώμονα την επαγγελματική αποκατάσταση των κρατουμένων και την κοινωνική επανένταξή τους.

Διαβάστε Επίσης  2η Εκδήλωση Παρουσίασης του έργου New Start | Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για νέους με δυσκολίες

Be the first to comment on "Πρόγραμμα ίδρυσης ΙΕΚ εντός φυλακών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!