Δήμος Χανίων: Παρουσίαση απολογισμού δράσεων Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τον ΟΚΑΝΑ, ξεκίνησε στα τέλη του 2012, ένα καινοτόμο πρόγραμμα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων, με την ονομασία Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας.

Σε Συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, στο Δημαρχείο Χανίων από τον Δήμαρχο κ.Μανώλη Σκουλάκη, αναφέρθηκαν τα σημαντικά αποτελέσματα του Προγράμματος, καθώς ήδη κατά το πρώτο οκτάμηνο λειτουργίας του εξυπηρετήθηκαν συνολικά 141 άτομα με διαφορετικού τύπου αιτήματα.

(01/01/2013 – 31/08/2013)

141 άτομα ωφελήθηκαν συνολικά από τις υπηρεσίες του προγράμματος

81 άτομα έλαβαν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης

58 άτομα εκπαιδεύτηκαν στην έννοια και τις αρχές της αυτοβοήθειας στο πεδίο των εξαρτήσεων

40 διαφορετικοί άνθρωποι με πρόβλημα εξάρτησης προσεγγίστηκαν στο πλαίσιο της δράσης προσέγγισης και ευαισθητοποίησης χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών στο δρόμο, εκ των οποίων 6 άτομα προσέγγισαν στη συνέχεια το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας

21 γονείς ή συγγενείς ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης προσήλθαν στο πρόγραμμα και έλαβαν υπηρεσίες.

Ο επιστημονικά υπεύθυνος – συντονιστής του προγράμματος, κος. Σωτήρης Λαϊνάς, ανέφερε μια σειρά από δράσεις που έχουν σχεδιαστεί για το πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, προκειμένου να υπηρετηθούν οι στόχοι του:

  1. Δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από παράνομες (ναρκωτικά) και νόμιμες (αλκοόλ) ψυχοτρόπες ουσίες, καθώς και μελών του οικογενειακού και φιλικού τους περιβάλλοντος.

  2. Δράσεις ευαισθητοποίηση και προσέγγιση χρηστών ψυχοτρόπων ουσιών στο δρόμο (streetwork).

  3. Δράσεις εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την έννοια και τις εφαρμογές της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης σε στελέχη υπηρεσιών υγείας και στο γενικό πληθυσμό του δήμου Χανίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας στο τηλέφωνο 28210 23432 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.selfhelp.gr | e-mail: chania@selfhelp.gr | Δ/νση: Γιαμπουδάκη 39 και Ρενιέρη. Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00 – 20.00.

Δήμος Χανίων

Διαβάστε Επίσης  Η Ευρώπη θα πρέπει να εστιάσει περισσότερο στον τομέα της φροντίδας

Be the first to comment on "Δήμος Χανίων: Παρουσίαση απολογισμού δράσεων Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!