Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Γ΄ φάση Διαλόγου με τους Νέους – Κοινωνική Ένταξη των Νέων

Το τρέχον Τρίο Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Ιρλανδία, Λιθουανία και Ελλάδα- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας αποφάσισαν, για τους 18 μήνες (Ιανουάριος 2013 – Ιούνιος 2014), να θέσουν την Κοινωνική Ένταξη των Nέων ως την κοινή προτεραιότητα στον τομέα νεολαίας, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και οι τρεις Προεδρίες στηρίζουν την κοινή προτεραιότητα, μέσω των εθνικών προτεραιοτήτων της κάθε Προεδρίας, κατά τη διάρκεια των 18 μηνών.

Στην α΄ φάση του Διαλόγου με τους Νέους, η Ιρλανδία επικεντρώθηκε στην έννοια της κοινωνικής ένταξης των νέων, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, στις ομάδες νέων που κινδυνεύουν περισσότερο με κοινωνικό αποκλεισμό και στα στάδια της ζωής των νέων κατά τα οποία είναι πιο ευάλωτοι στον κοινωνικό αποκλεισμό. Επίσης, δόθηκε έμφαση στη συμβολή των κοινωνικο-μορφωτικών δραστηριοτήτων για τους νέους (youth work) στην ανάπτυξη, την ευημερία και την κοινωνική ένταξη όλων των νέων ανεξαιρέτως.

Λαμβάνοντας υπόψη τα συνολικά αποτελέσματα της α΄ φάσης του Διαλόγου με τους Νέους (Προεδρία Ιρλανδίας) και τα Κοινά Συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Νέων στο Δουβλίνο, Ιρλανδία, 11-13 Μαρτίου 2013, η Λιθουανία επικεντρώθηκε στις πιθανές λύσεις για να επιτευχθεί η κοινωνική ένταξη των νέων, ειδικά όσων βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και /ή κατάρτισης.

Με βάση τα Κοινά Συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Νέων στο Βίλνιους, Λιθουανία, 10-12 Σεπτεμβρίου 2013, η Ελλάδα, κλείνοντας αυτόν τον κύκλο Διαλόγου με τους Νέους, θα επικεντρωθεί στη διαμόρφωση συγκεκριμένων συστάσεων κατά την Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νέων στη Θεσσαλονίκη, το Μάρτιο του 2014.

Η Ελληνική Προεδρία θα επικεντρωθεί στην Κοινωνική Ένταξη των Νέων μέσω της Επιχειρηματικότητας και του Πολιτισμού.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Διάλογο με τους Νέους που διεξάγεται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και θα ολοκληρωθεί στις 27 Ιανουαρίου 2014 σε εθνικό επίπεδο και να παρουσιάσετε τις απόψεις σας.

Αναλυτικότερα:
http://europedirect.duth.gr 

 

Διαβάστε Επίσης  Ένταξη των Μεταναστών και των Προσφύγων στην Αγορά Εργασίας

Be the first to comment on "Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Γ΄ φάση Διαλόγου με τους Νέους – Κοινωνική Ένταξη των Νέων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!