Ιαπωνία – Ατενίζοντας το μέλλον

Ιαπωνία-Όποιο τομέα και αν κοιτάξει κανείς, παρουσιάζει εξέλιξη. Μια χώρα που έχει πληγεί από οικονομικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές αναδύεται ως ένα ισχυρό έθνος, χάρη σε μια νέα στρατηγική για την οικονομική ανάπτυξη. Εντυπωσιακές και μακράς-επίτευξης εξελίξεις σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, τροφή, τουρισμός και πολιτισμός, επανεγκαθιδρύει την Ιαπωνία ως παγκόσμια δύναμη.

Με εξελίξεις στην υψηλή τεχνολογία, τις καινοτομίες και την πανέμορφη αρχιτεκτονική, πολλές χώρες μπορούν να ωφεληθούν από τις ιδέες της Ιαπωνίας.

02-06

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να “δουλέψει” σκληρότερα όσον αφορά την ηλιακή, αιολική ενέργεα, βιομάζα και άλλες τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας – με τα σημερινά δεδομένα οι ανανεώσιμες πηγές παράγουν το 1,6% της ενέργειας-ως ένας τρόπο απεξάρτησής της χώρας από την πυρηνική ενέργεια.

JapanGov

Οι υποδομές είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την αειφόρο ανάπτυξη της κάθε χώρας, αλλά στην περίπτωση της Ιαπωνίας, δεν πρόκειται μόνο για κτίρια, δρόμους και γέφυρες. Επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα εργάζονται επίσης για μεγάλα έργα που περιλαμβάνουν δημιουργία ρομπότ για καταστροφές, προσθήκη έξυπνης τεχνολογίας όσον αφορά την ασφάλεια των αυτοκινήτων και χρήση δεδομένων για να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από τις καταναλωτικές τάσεις.

04-08

Η Ιαπωνία ακολουθεί μια ολιστική προσέγγιση στις ιατρικές προόδους. Δημιουργούνται ρομπότ για την παροχή βοήθειας στους γιατρούς, βελτιώνεται η λειτουργία των CT σαρωτών και ερευνούνται πολλές υποσχόμενες θεραπείες για τον καρκίνο και άλλες ασθένειες.

05-05

Η Ιαπωνία υπερηφανεύεται για την εξαιρετική της δουλειά πίσω από την παραγωγή και την προετοιμασία των τροφίμων. Ο τομέας της γεωργίας της χώρας επωφελείται από τους καταναλωτές, που δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στη γη όπου καλλιεργούνται τα τρόφιμα.

06-04

Ως χώρα τουριστικού προορισμού, στην ιαπωνία μπορεί κανείς να επισκεφτεί φεστιβάλ τέχνης, να ψωνίσει τρόφιμα στα ίδια καταστήματα που επιλέγουν επαγγελματίες σεφ ή ως επιβάτης υπερσύγχρονων τρένων να φάει μια bento (ονομασία μερίδας φαγητού της ιαπωνικής κουζίνας, που προσδιορίζει πακέτο έτοιμου φαγητού ή συσκευασμένο σπιτικό γεύμα ). Πουθενά αλλού παρά μονάχα στην Ιαπωνία, μπορεί να βρει κανείς ένα παρόμοιο απλό σκεπτικό που να προσφέρει εμπειρίες και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

07-08

Οι δημιουργικές βιομηχανίες της Ιαπωνίας επαπροσδιορίζουν ξανά το λιανικό εμπόριο, αποδεικνύοντας ότι ο σχεδιασμός μπορεί να επωφελήσει τα ταξίδια και να βελτιώσει τον τρόπο ζωής.  Μοντέρνες και προοδευτικές απόψεις μελετούν τα όρια του anime (Ιαπωνικές παραγωγές κινουμένων σχεδίων που χαρακτηρίζονται είτε από σχέδια φτιαγμένα στο χέρι είτε από κινούμενα σχεδία υπολογιστών) δείχνοντας πώς η κουλτούρα δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στις παραδοσιακές τέχνες.

monocle.com

 

Διαβάστε Επίσης  Το 14 τοις εκατό των ενηλίκων παγκοσμίως εξακολουθούν να μην έχουν αναπτύξει βασικές δεξιότητες γραμματισμού

Κράτα το

Κράτα το

Be the first to comment on "Ιαπωνία – Ατενίζοντας το μέλλον"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!