Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Κορυδαλλού

Η ανάγκη να στηριχθούν εκατοντάδες συμπολίτες που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα επιβίωσης και τις συνέπειες της κρίσης, είναι η πρώτη προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Κορυδαλλού. Με σειρά δράσεων οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν δημιουργήσει ένα οργανωμένο πρόγραμμα υποστήριξης, προστασίας και αλληλεγγύης για τους συμπολίτες που πλήττονται άμεσα από την οικονομική κρίση και αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και βασικές τους ανάγκες.

«Το πρόγραμμα «ΣτηρίΖΩ» του Δήμου Κορυδαλλού, που κλείνει δυο χρόνια λειτουργίας ενισχύεται διαρκώς, αφού οι πολίτες που απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου αυξάνονται δυστυχώς με σταθερούς ρυθμούς» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος ευχαρίστησε την Αντιδήμαρχο Λαμπρινή Μάνου για τη συστηματική, μεθοδική, με διαφάνεια και ευαισθησία οργάνωση του έργου των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

«Εκατοντάδες συμπολίτες μας, οι οποίοι ως χθες δεν ήταν καταγεγραμμένοι σε όσους χαρακτηρίζαμε ευπαθείς ομάδες, σήμερα απευθύνονται στον Δήμο για τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και η αυτοδιοίκηση, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα προκειμένου να σταθούμε με σεβασμό και διακριτικότητα, δίπλα στον καθένα ανάλογα με τις ιδιαίτερες προσωπικές δυσκολίες, ανάγκες και την οικογενειακή του κατάσταση».

Η Τράπεζα Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, το Κοινωνικό Μαγειρείο και η δράση Άμεσης Στήριξης Αστέγων και Απόρων αποτελούν τις αιχμές του προγράμματος, που λειτουργούν στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου.

Τράπεζα Τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης: Για πρώτη φορά λειτουργεί οργανωμένος χώρος αποθήκευσης τροφίμων, ρουχισμού και ειδών προσωπικής υγιεινής, που προέρχονται από προσφορές ιδιωτών και χορηγίες εταιρειών. Οι χώροι αποθήκευσης έχουν διαμορφωθεί με ιδιαίτερη επιμέλεια, ώστε να εξασφαλίζεται η καθαριότητα και η προστασία τους. Σε ανεξάρτητο χώρο υπάρχει η ιματιοθήκη με ρουχισμό για άντρες, γυναίκες και παιδιά, ενώ δεν λείπουν και τα παιχνίδια και τα παιδικά βιβλία. Σε ανεξάρτητο χώρο λειτουργεί η Τράπεζα Τροφίμων με ράφια για τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και ψυγειοκαταψύκτες συντήρησης για νωπά προϊόντα.

Κοινωνικό Μαγειρείο και πρόγραμμα σίτισης: Τρεις επαγγελματίες μάγειρες προετοιμάζουν καθημερινά στην κουζίνα λειτουργεί στο ισόγειο του Κέντρου Κοινωνικών Υπηρεσιών 60 μερίδες φαγητό, που προορίζονται για το πρόγραμμα σίτισης. Χαρακτηριστικό των αυξανόμενων αναγκών είναι ότι οι μερίδες που ετοιμάζονται στο κοινωνικό μαγειρείο έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί. Μαζί με επιπλέον 100 μερίδες που διασφαλίζονται από άλλους φορείς, σιτίζονται καθημερινά σήμερα 161 συμπολίτες.

Άμεση στήριξη αστέγων και απόρων: Πρόκειται για την νεότερη δράση των Κοινω-νικών Υπηρεσιών, προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες απόρων και άστεγων συμπολιτών μας. Στο Κέντρο μπορούν να βρουν φιλοξενία για να κάνουν ένα ζεστό μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους σε πλυντήρια, να βρουν ρουχισμό και σίτιση. Για την αντιμετώπιση προβλημάτων στέγασης, κοινωνικοί λειτουργοί θα αναζητήσουν λύση, ανάλογα με τις εξειδικευμένες ανάγκες του ατόμου.

 

Πληροφορίες: Κοινωνικές Υπηρεσίες, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, 210-49.58.947.

Δήμος Κορυδαλλού

 

Διαβάστε Επίσης  Ενίσχυση των εγγυήσεων για τη νεολαία: Το Συμβούλιο εγκρίνει σύσταση για περισσότερα μέτρα χωρίς αποκλεισμούς με σκοπό την τόνωση της απασχόλησης των νέων

Be the first to comment on "Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Κορυδαλλού"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!