1 στους 6 Αμερικανούς εξακολουθεί να πληρώνει τα φοιτητικά δάνεια

Καθ ‘όλη την τελευταία δεκαετία, τα δίδακτρα στα δημόσια και ιδιωτικά πανεπιστήμια των ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο 5% ετησίως. Και με συνολικές ετήσιες δαπάνες κατά μέσο όρο μεταξύ 22.000 δολαρίων για τα δημόσια και 43,000 δολαρίων για τα ιδιωτικά κολέγια, δεν αποτελεί έκπληξη ότι  πολλοί απόφοιτοι επιβαρύνονται με χρέος.

Κατά πόσο είναι σε θέση οι φοιτητές  να εξοφλήσουν το χρέος των φοιτητικών δανείων; Πόσοι εξακολουθούν να επβαρύνονται 10, 20 ή ακόμη και 30 χρόνια μετά την αποφοίτηση τους; Μια πρόσφατη μελέτη από την επιχείρηση FindLaw, δίνει απαντήσεις.

  • 30% των Αμερικανών δηλώνουν ότι πήραν φοιτητικά δάνεια. Περισσότερο από το ήμισυ (53%) από αυτούς εξακολουθούν να πληρώνουν τα δάνεια αυτά, των οποίων τα  δύο τρίτα είναι μεταξύ των ηλικιών 24 και 44.
  • Αν και τα ποσοστά παρουσιάζουν πτώση καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, 1 στα 5 άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω (21%) που πήραν φοιτητικά δάνεια οφείλουν ακόμη χρήματα.
  • Οι περισσότεροι χρωστούν λιγότερο από 25.000 δολάρια. Μόνο 7% των ατόμων με ανεξόφλητα δάνεια δηλώνουν ότι οφείλουν ακόμα 50.000 δολάρια ή και περισσότερα.

thomsonreuters.com

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  O COVID-19 ενδέχεται να ωθήσει εκατομμύρια ακόμη παιδιά στην παιδική εργασία

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!