Διακρατικό Πρόγραμμα Κατάρτισης “TRIGGER” για νέους επιστήμονες Ελλάδας και Βουλγαρίας

5ο-διεθνές-επιστημονικό-συνέδριο-Επιστημονικής-Εταιρείας-Κοινωνικής-Πολιτικής

Διακόσιοι νέοι επιστήμονες, εκατό από την Ελλάδα και εκατό από τη Βουλγαρία, θα πάρουν μέρος σε πέντε βραχυπρόθεσμα εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης για την εξειδίκευση των ικανοτήτων τους και την ανάπτυξη επιχειρηματικών δεξιοτήτων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Διακρατική Πρωτοβουλία για την Παροχή Καθοδήγησης Αποφοίτων και Επιχειρηματικότητα “TRIGGER” που αφορά την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι, έξι μήνες πριν από τη λήξη του, το 20% των νέων επιστημόνων που θα πάρουν μέρος να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, ακόμη και με τη μορφή της πρακτικής άσκησης.

Στην υλοποίηση του προγράμματος παίρνουν μέρος 8 εταίροι από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, με το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης να είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου.

Η αποστολή του “TRIGGER” είναι η δημιουργία περισσοτέρων ευκαιριών για τους νέους ανθρώπους στην αγορά εργασίας, μέσα από τη δικτύωση και τη συνεργασία μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της επιχειρηματικής κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν μία μόνιμη κεντρική δομή και τρεις περιφερειακές δομές υποστήριξης της επιχειρηματικότητας.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι όροι συμμετοχής στο πρόγραμμα, το χρονοδιάγραμμα και πότε θα κατατεθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Πηγή: agelioforos.gr

Διαβάστε Επίσης  Work4Psy - An innovative model for career counselling services to Mental Health NEETs

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!