Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2013: 20η επέτειος του γραφείου του Ύπατου Αρμοστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1950 ανακήρυξε την 10η Δεκεμβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με σκοπό να επιστήσει την προσοχή «των λαών του κόσμου» στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως το κοινό πρότυπο επίτευξης για όλους τους λαούς και όλα τα έθνη.

Το 2013, το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα σηματοδοτεί 20 χρόνια από την ίδρυσή του. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δημιούργησε το γραφείο του Ύπατου Αρμοστή για την προώθηση και την προστασία όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τον Δεκέμβριο του 1993. Η Γενική Συνέλευση λειτούργησε κατόπιν εισήγησης από τους εκπροσώπους της παγκόσμιας διάσκεψης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη νωρίτερα το ίδιο έτος.

Η Σύμβαση της Βιέννης και το πρόγραμμα δράσης, που εγκρίθηκε από την παγκόσμια διάσκεψη, σηματοδότησε την έναρξη μιας ανανεωμένης προσπάθειας για την προστασία και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεωρείται ως ένα από τα πιο σημαντικά έγγραφα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του περασμένου αιώνα.

un.org

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Κάθε κίνηση μετράει: Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στην Ελλάδα

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!