Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη 2013

H Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών -International Volunteer Day (IVD) είναι μια ευκαιρία για τις εθελοντικές οργανώσεις και ανεξάρτητους εθελοντές να προωθήσουν τη συμβολή τους στην ανάπτυξη τόσο σε τοπικό, εθνικό, όσο και διεθνές επίπεδο.

Με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών και με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, είναι μια μοναδική ευκαιρία για συνεργασία μεταξύ των εθελοντικών οργανώσεων με κυβερνητικούς φορείς, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, κοινωνικές ομάδες καθώς και με τον ιδιωτικό τομέα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού ιδρύθηκε από τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) μέσω του ψηφίσματος 40/212 στις 17 Δεκεμβρίου 1985. Από τότε, οι κυβερνήσεις, ο ΟΗΕ και οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών έχουν επιτυχώς ενταχθεί με τους εθελοντές σε όλο τον κόσμο για να γιορτάσουν την ημέρα αυτή στις 5 Δεκεμβρίου.

Young. Global. Active.

Την IVD 2013, όχι μόνο γιορτάζουμε και αναγνωρίζουμε την αξία του εθελοντισμού από όλες τις πλευρές, αλλά επίσης επαινούμε ιδιαίτερα τη συμβολή των νέων εθελοντών στην παγκόσμια ειρήνη και βιώσιμη ανθρώπινη ανάπτυξη. Η IVD 2013 τιμά παγκοσμίως τους νέους ανθρώπους-εθελοντές που ενεργούν ως παράγοντες αλλαγής στις κοινότητές τους.

unv.org

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Ευρώπη: Τα μέτρα καραντίνας λόγω του κορονοϊού αποκαλύπτουν τις φυλετικές προκαταλήψεις και διακρίσεις εντός της αστυνομίας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!