“Σκέψου” : Ντοκιμαντέρ για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων, με αποδέκτες κυρίως τους νέους, στέλνει ταινία διάρκειας 50 λεπτών, με τίτλο «Σκέψου», η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί σύντομα.

Με τη χρηματοδότηση του δήμου Αποκορώνου Χανίων, δύο νέοι που κατάγονται από τα Χανιά, ο Μπάμπης Γαλανάκης και ο Κώστας Παπαζαχαριουδάκης, «δανείστηκαν» για τίτλο ένα απόσπασμα από την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου «Σκέψου η ζωή να τραβάει τον δρόμο της και εσύ να λείπεις…» και δημιούργησαν την ταινία.

Προσπάθεια των δημιουργών  της ταινίας – ντοκιμαντέρ, είναι να δώσει στους νέους μας μια άλλη οπτική για τις συνέπειες των τροχαίων, της οπτικής που έχουν οι οικογένειές τους όταν αυτοί φύγουν από την ζωή ή όταν αποκτήσουν κάποια αναπηρία. Οι συντελεστές της ταινίας πιστεύουν ότι θα συγκινήσουν αλλά κυρίως θα προβληματίσουν κάθε νέο.

Αφορμή στάθηκε ένα τροχαίο δυστύχημα, πριν από πέντε χρόνια, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 27χρονος. Σήμερα τα αδέρφια του άτυχου νέου, οικογένειες άλλων θυμάτων, εκπρόσωποι φορέων και ο δήμαρχος Αποκορώνου, Γρηγόρης Μαρκάκης, «πρωταγωνιστούν» στην ταινία περιγράφοντας τον εφιάλτη των τροχαίων.

«Ακόμη και ένα άτομο να σώσουμε με το φιλμάκι αυτό, θα είμαστε χαρούμενοι» αναφέρει ο Μπάμπης Γαλανάκης.

Οι εμπνευστές της προσπάθειας έχουν σκοπό να μοιράσουν την ταινία στα σχολεία και σε φορείς της Κρήτης.

naftemporiki.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  H ΙRC ζητά την επείγουσα εκκένωση των πλέον ευάλωτων προσφύγων, έπειτα από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στη Μόρια

Be the first to comment on "“Σκέψου” : Ντοκιμαντέρ για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!