Βρετανία: Δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρίες βιώνουν τις συνέπειες των περικοπών στα προνοιακά επιδόματα

Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στη Βρετανία που λαμβάνουν επίδομα φροντίδας για ηλικιωμένους συγγενείς ή συγγενείς με αναπηρία πλήττονται άμεσα από τον αμφιλεγόμενο Νόμο της Βρετανικής κυβέρνησης περί φόρου πρόσθετου υπνοδωματίου (bedroom tax), σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Απαντώντας σε γραπτό ερώτημα που κατατέθηκε την Τρίτη από την Βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων, η Υπουργός Απασχόλησης Esther McVie αποκάλυψε ότι περίπου 60.000 νοικοκυριά, όπου ένα τουλάχιστον μέλος λαμβάνει το Επίδομα Φροντίδας (Carers Allowance), έχουν δεχθεί τις επιπτώσεις της φορολογικής επιβάρυνσης που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση συνασπισμού.

“Περίπου 60.000 νοικοκυριά απωλούν μέσω του νέου Νόμου το όφελος από την προγενέστερη  επιδοματική στεγαστική πολιτική πρόσθετου δωματίου, ενώ παράλληλα λαμβάνουν επίδομα φροντιστή είτε έχουν θεμελιώσει δικαίωμα για το συγκεκριμένο επίδομα,” δήλωσε η Υπουργός Απασχόλησης.  

Ο σχολιασμός της Βρετανίδας Υπουργού Απασχόλησης έρχεται να προστεθεί στις προειδοποιήσεις περισσότερων από 50 φιλανθρωπικών οργανώσεων που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τον αρνητικό αντίκτυπο του φόρου πρόσθετου υπνοδωματίου σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο (330.000 Άτομα με αναπηρίες και τους φροντιστές τους).

Ο φόρος πρόσθετου υπνοδωματίου (“bedroom tax”) εισήχθη τον Απρίλιο του 2013 ως μέρος των αλλαγών στο προνοιακό σύστημα της χώρας που πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση συνασπισμού που τελεί υπό την ηγεσία των Συντηρητικών (Tories).

Διαβάστε αναλυτικότερα στα κάτωθι άρθρα:

Bedroom tax – Ο φόρος «ντροπή» της Βρετανίας

https://socialpolicy.gr/2013/10/bedroom-tax

Paul Spicker: Η κοινωνική πολιτική στο Εδιμβούργο μας επιστρέφει στη δεκαετία του ‘30

https://socialpolicy.gr/2013/09/paul-spicker

 

socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Be the first to comment on "Βρετανία: Δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρίες βιώνουν τις συνέπειες των περικοπών στα προνοιακά επιδόματα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!