«ΔΡΑΣ.Ε: Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Αγ.Παρασκευής και Παλλήνης»

Ο Δικαιούχος Φορέας Εθελοντών Μη Κυβερνητική Εθελοντική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.ΔΡΑΣ.Ε), προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες υποψήφιους/ες ΑΜΕΣΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ που πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας, στην περιοχή των Δήμων Αγίας Παρασκευής και Παλλήνης.

Οι Δομές που λειτουργούν (ή θα λειτουργήσουν) στους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Παλλήνης καλύπτουν συμπληρωματικά τις διαφορετικές ανάγκες των ωφελούμενων παρέχοντάς τους ολοκληρωμένη υποστήριξη, αφού κάθε επιμέρους Κοινωνική Δομή λειτουργεί συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες και όλες μαζί εντάσσονται σε ένα ενιαίο ολοκληρωμένο σχέδιο, που κύριο στόχο έχει την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και των συνεπειών που αυτό συνεπάγεται, τόσο σ’ αυτούς που πλήττονται άμεσα από αυτό, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό – οικονομικό περιβάλλον.

Οι Κοινωνικές Δομές που θα υποστηριχθούν ή/και θα ιδρυθούν στους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Παλλήνης στο πλαίσιο της Πράξης, καθώς και οι άμεσα ωφελούμενοι είναι οι εξής:

  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγίας Παρασκευής: Οδός Μεσογείων 419, Αγία Παρασκευή
  • Κοινωνικό Παντοπωλείο Παλλήνης: Οδός Μιαούλη 28, Δημοτική Ενότητα Γέρακα
  • Δομή Παροχής Συσσιτίων: Οδός Ρόδων 13, Αγία Παρασκευή
  • Κοινωνικό Φαρμακείο Παλλήνης: Οδός Υψηλάντου 3, Δημοτική Ενότητα Παλλήνης (εντός των Δημοτικών Ιατρείων Παλλήνης)
  • Κοινωνικό Φαρμακείο Αγίας Παρασκευής: Οδός Χειμάρρας 22, Αγίας Παρασκευή, (εντός του β’ Δημοτικού Ιατρείου Αγίας Παρασκευής)
  • Τράπεζα Χρόνου: Λεονταρίου & Μπαλάνας Αποθήκες Καμπά (Κέντρο δία βίου μάθησης Λεονταρίου)
  • Γραφείο Διαμεσολάβησης Αγίας Παρασκευής: Οδός Μεσογείων 415-417 Αγία Παρασκευή (εντός του Δημαρχείου)
  • Γραφείο Διαμεσολάβησης Παλλήνης: Λ. Μαραθώνος, 17ο χλμ. (εντός της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής).

Άμεσα ωφελούμενοι

  • Άστεγοι

Ως άστεγοι ορίζονται όλα τα άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, τα οποία στερούνται πρόσβασης ή έχουν επισφαλή πρόσβαση σε επαρκή ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρημένη κατοικία που πληροί τις αναγκαίες τεχνικές προδιαγραφές και διαθέτει τις βασικές υπηρεσίες ύδρευσης και ηλεκτροδότησης. Στους αστέγους περιλαμβάνονται ιδίως αυτοί που διαβιούν στο δρόμο, σε ξενώνες, αυτοί που φιλοξενούνται από ανάγκη προσωρινά σε ιδρύματα ή άλλες κλειστές δομές, καθώς και αυτοί που διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα.

  • Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια

Νοούνται τα άτομα που, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, κλπ.).

 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Ωφελουμένων των κοινωνικών δομών

 

Διαβάστε Επίσης  Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση

Be the first to comment on "«ΔΡΑΣ.Ε: Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στους Δήμους Αγ.Παρασκευής και Παλλήνης»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!