Ειδικό τεστ διάγνωσης αυτισμού σε μωρά ενός έτους

Μία εξέταση στην οποία ήδη υποβάλλονται πειραματικά μωρά ηλικίας ενός έτους, καταδεικνύεται το νέο όπλο της επιστήμης για την έγκαιρη διάγνωση και ιατρική επέμβαση σε παιδιά που πάσχουν από αυτισμό. Η νέα αυτή εξέταση αναπτύχθηκε από επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου για τον Αυτισμό Olga Tennison, του Πανεπιστημίου La Trobe της Μελβούρνης.

Το τεστ είναι συμπεριφορικό, σχετίζεται δηλαδή με τη συμπεριφορά των μωρών και εξετάζει τις αντιδράσεις τους. Ενώ η αρχική εξέταση θα γίνεται όταν το μωρό είναι μόλις ενός έτους, οι ειδικοί γιατροί και νοσοκόμες θα επαναλαμβάνουν την ίδια εξέταση όταν το μωρό φτάσει το 18ο μήνα της ζωής του, αλλά και όταν γίνει δύο και τριών ετών. Το τεστ βασίζεται στην παρακολούθηση 15 σημείων–αντιδράσεων στη συμπεριφορά του παιδιού και όπως έχουν ήδη αποφανθεί οι επιστήμονες θεωρείται από τα πλέον αποτελεσματικά καθώς μπορεί να διαγνώσει από πολύ νωρίς αν κάποιο παιδί θα αναπτύξει αυτισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη εξέταση στον κόσμο που μπορεί να εντοπίσει τον συμπτώματα και συμπεριφορά που σχετίζονται με τον αυτισμό σε τόσο μικρή ηλικία. Ήδη το Ερευνητικό Κέντρο Olga Tennison έχει προγραμματίσει την εκπαίδευση σε γιατρούς και νοσοκόμες προκειμένου να κάνουν κάνουν το συγκεκριμένο τεστ και ελπίζουν ότι κάποια στιγμή αυτό θα συμπεριληφθεί στις υπόλοιπες εξετάσεις ρουτίνας που κάνουν οι ειδικοί υγείας στα μωρά.

neoskosmos.com

Διαβάστε Επίσης  Δια..Βιώνοντας: Ημι-αυτόνομη διαβίωση ατόμων με αυτισμό

Be the first to comment on "Ειδικό τεστ διάγνωσης αυτισμού σε μωρά ενός έτους"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!