Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για Νέους έως 29 ετών

oaed2512Ενεργοποίηση έως 31 Ιανουαρίου 2014

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε άνεργους νέους να συνδυάσουν θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και πρακτική άσκηση για διάστημα 5 μηνών, σε επιχειρήσεις και σε επαγγελματικές ειδικότητες της επιλογής τους. Το εκπαιδευτικό επίδομα για τη θεωρητική κατάρτιση είναι 400€. Το επίδομα πρακτικής άσκησης είναι 2.300€ για τους απόφοιτους Πανεπιστημίων/ΤΕΙ και 2.000€ για τους απόφοιτους υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, προβλέπεται να επιχορηγηθεί η επιχείρηση που θα μετατρέψει την πρακτική άσκηση σε σύμβαση εργασίας.

Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι δικαιούμαι την επιταγή εισόδου;

Θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι είστε ένας από τους επιλαχόντες οι οποίοι πλέον δικαιούνται την «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών», σε αντικατάσταση των διαγραφέντων από το μητρώο ωφελουμένων;

Αν είστε πλέον ένας από τους κατόχους της επιταγής εισόδου, πρέπει να ενεργοποιήσετε το voucher μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2014. Μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής δεν υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης (voucher) πραγματοποιείται όταν υπογραφεί η τριμερής σύμβαση μεταξύ άνεργου, παρόχου κατάρτισης και επιχείρησης, αφού προηγουμένως ο άνεργος έχει επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης.

Ενεργοποιήστε το voucher!

Το πρώτο βήμα για την ενεργοποίησή του είναι να επιλέξετε πάροχο κατάρτισης, να επικοινωνήσετε μαζί του και στη συνέχεια να τον επισκεφτείτε για να υπογράψετε την τριμερή σύμβαση. Τα στοιχεία επικοινωνίας των παρόχων κατάρτισης ανά γεωγραφική περιοχή βρίσκονται:

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες παρέχονται από την τηλεφωνική γραμμή 800 11 44444, η οποία λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00, χωρίς κόστος για τον καλούντα.

_____

oaed.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!