Οι επιδράσεις της παιδικής φτώχειας και του χρόνιου στρες στην εγκεφαλική λειτουργία ρύθμισης του συναισθήματος στην ενηλικιότητα

Περίληψη Επιστημονικού Άρθρου: Η παιδική φτώχεια έχει συνδεθεί με την διαδικασία της συναισθηματικής απορρύθμισης, η οποία σχετίζεται με κακή σωματική και ψυχική υγεία κατά την μετάβαση στην ενηλικιότητα.

Η παρούσα μελέτη {βλέπε σύνδεσμο στην Πηγή} παρέχει αποδείξεις για την προοπτική διασύνδεση μεταξύ της παιδικής φτώχειας και της νευρολογικής δραστηριότητας στο ενήλικο στάδιο της ζωής κατά την απόπειρα ρύθμισης των αρνητικών συναισθημάτων. Οι ενήλικες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα κατά την ηλικία των 9 ετών εμφάνισαν μειωμένη δραστηριότητα στον πλαγιοκοιλιακό και μεσοκοιλιακό προμετωπιαίο φλοιό καθώς και αποτυχία αναστολής της ενεργοποίησης της αμυγδαλής στην ηλικία των 24 ετών.

Η χρόνια έκθεση σε στρεσογόνους παράγοντες καθ’όλη τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας επεξήγησε τις σχέσεις μεταξύ του οικογενειακού εισοδήματος κατά την ηλικία των 9 ετών και της δραστηριότητας του προμετωπιαίου φλοιού. Αντιθέτως, το επίπεδο εισοδήματος κατά την ενηλικιότητα δεν σχετίσθηκε με νευρολογική δραστηριότητα. Οι πληροφορίες σχετικά με τον αναπτυξιακό χρονισμό των επιδράσεων της φτώχειας και των νευρολογικών μηχανισμών δίδει τη δυνατότητα έγκαιρων παρεμβάσεων με στόχο την μείωση των ανισοτήτων υγείας.

________

Πηγή:  Pilyoung Kima, Gary W. Evansb, Michael Angstadtc, S. Shaun Hoc, Chandra S. Sripadac, James E. Swainc,d, Israel Liberzonc, and K. Luan Phane,f  Effects of childhood poverty and chronic stress on emotion regulatory brain function in adulthood, Journal of the American Chemical Society, vol. 110 no.46 – url: http://www.pnas.org/content/110/46/18442.short

 

Διαβάστε Επίσης  Σημείωμα Πολιτικής για τις Στεγαστικές Συνθήκες των παιδιών στην Ε.Ε

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!