Ψηφιακή Συμμαχία για τη γυναικεία απασχόληση στην Ελλάδα

Μία πρωτοβουλία για την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης με την συμβολή των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ανακοίνωσε ότι προωθεί η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Βάσω Κόλλια.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο “Ψηφιακή Συμμαχία για τη Γυναικεία Απασχόληση”, κατά το πρότυπο αντίστοιχης δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Grand Coalition for Digital Jobs”.

Η πρωτοβουλία αποσκοπεί μεταξύ άλλων στην ανάδειξη, αξιοποίηση και διασύνδεση της ψηφιακής τεχνολογίας με την αγορά εργασίας.

Για το σκοπό αυτό, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, 15 φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα από το χώρο της απασχόλησης και της πληροφορικής έχουν “συμμαχήσει”: Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, Οργανισμός Πιστοποίησης Επαγγελματικών Προσόντων, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών / Τομέας Ηλεκτρικών Βιομηχανικών Διατάξεων και Συστημάτων Αποφάσεων, Πανεπιστήμιο Πατρών / Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Cisco Systems Hellas, Google, Microsoft Hellas, Oracle Hellas, ManpowerGroup Greece, Τομέας Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών(ΤΟΓΜΕ) / Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

Οι φορείς θα προχωρήσουν στην υλοποίηση στοχευμένων δράσεων, ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τους πόρους και την τεχνογνωσία που διαθέτουν.

Πηγή: http://www.emea.gr

Διαβάστε Επίσης  Τα Ανοικτά Προγράμματα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ

Be the first to comment on "Ψηφιακή Συμμαχία για τη γυναικεία απασχόληση στην Ελλάδα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!