Ευρωπαικό Συνέδριο «My Destination Unknown» – Παιδιά σε κίνηση: Θα τηρήσει η Ε.Ε τις δεσμεύσεις της;

Ευρωπαικό Συνέδριο «My Destination Unknown» - Παιδιά σε κίνηση Θα τηρήσει η Ε.Ε τις δεσμεύσεις της;, socialpolicy.gr

Βρυξέλλες, 19 Φεβρουαρίου 2014, 2.30 – 6.30 μ.μ., Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ευρωπαικό Συνέδριο «My Destination Unknown»- Παιδιά σε κίνηση: Θα τηρήσει η Ε.Ε τις δεσμεύσεις της;

Η εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη της Ομάδας της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και φιλοξενείται από τη Nathalie Griesbeck, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η καμπάνια “Destination Unknown” είναι μια διεθνής εκστρατεία για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνηση με οδηγό την Διεθνή Ομοσπονδία Terre des Hommes και των οργανώσεων μελών της. Η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από τους εταίρους που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν μηχανισμούς προστασίας των παιδιών, θα προωθήσουν την ευαισθητοποίηση και θα υποστηρίξουν τα μηνύματα της εκστρατείας για την αλλαγή πολιτικής.

Τα παιδιά σε κίνηση είναι ένα σύνθετο και αυξανόμενο φαινόμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν και να προστατεύονται. Η πρόληψη με στόχο την αποφυγή της κίνησης των παιδιών έχει αποδειχθεί ακατάλληλη, εμποδίζοντας επίσης το θεμελιώδες δικαίωμα του παιδιού να κινείται όταν έχει χάσει το σπίτι του, όταν προσπαθεί να ξεφύγει από την φτώχεια και τη βία. Η Κινητικότητα των παιδιών δεν αποτελεί απαραιτήτως ένα αρνητικό ή και θετικό φαινόμενο. Ωστόσο, κατά τη μετακίνηση, τα παιδιά γίνονται πιο ευάλωτα και κινδυνεύουν να υποστούν βία.

Τα παιδιά πρέπει να είναι σε θέση να συνειδητοποιήσουν τα δικαιώματά τους όταν μετακινούνται, ενώ έχουν δικαίωμα στην προστασία από κάθε μορφή βίας. Αυτό δεν αποτελεί μία πραγματικότητα σήμερα. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση της εκστρατείας Destination Unknown: Τα Παιδιά σε κίνηση έχουν το δικαίωμα να μετακινούνται, καθώς και να προστατεύονται, με βάση το συμφέρον τους και τις απόψεις τους, ανεξάρτητα από το μεταναστευτικό τους καθεστώς, το φύλο, την ηλικία, την υγεία, την εθνικότητα, τις θρησκευτικές ή πολιτιστικές τους καταβολές.

Destination Unknown 10 Demands

destination-unknown.org

 

Διαβάστε Επίσης  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη γνώμη των πολιτών σχετικά με τη νέα Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Παιδιών

Be the first to comment on "Ευρωπαικό Συνέδριο «My Destination Unknown» – Παιδιά σε κίνηση: Θα τηρήσει η Ε.Ε τις δεσμεύσεις της;"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!