Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού καρκίνου-Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά-Κακοήθη Νοσήματα στο παιδί

Mε πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), η 15η Φεβρουαρίου είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο)-Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Η ICCCPO είναι ένα διεθνές δίκτυο Συλλόγων Γονιών που δημιουργήθηκε το 1994 στην Βαλένθια της Ισπανίας. Σήμερα απαριθμεί 138 οργανώσεις – μέλη από 81 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο κύριος στόχος της ICCCPO είναι η συνεργασία, η μεταφορά γνώσης, πληροφοριών και εμπειριών μεταξύ Συλλόγων Γονιών Παιδιών με καρκίνο στις πέντε ηπείρους με σκοπό το αμοιβαίο όφελος και πως αυτοί θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην βελτίωση της θεραπείας και της φροντίδας των παιδιών στις διάφορες χώρες.

Η ICCCPO προσπαθεί να προάγει την κατανόηση των συνεπειών του καρκίνου στη παιδική ηλικία και την αναγνώριση τους από διεθνείς οργανισμούς υγείας και οργανισμούς που ασχολούνται με τα παιδιά, όπως η Διεθνής Παιδιατρική Ογκολογική Εταιρία (SIOP), η Unicef, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO).

Με αφορμή της Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, δημοσιεύουμε μια έκδοση του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” απο την Κα Ελένη Κοσμίδου-Βασιλάτου για τα κακοήθη νοσήματα στο παιδί.

Πηγή: floga.org.gr *Η Φλόγα -Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια- είναι ιδρυτικό μέλος της ICCCPO και συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της.

Διαβάστε Επίσης  Εκστρατεία ενημέρωσης για την πανδημία του Covid-19 στο μεταναστευτικό πληθυσμό από το Δήμο Αθηναίων

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού καρκίνου-Διεθνής Ένωση Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά-Κακοήθη Νοσήματα στο παιδί"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!